Hot Now

5 trăsături ale angajaţilor cu potenţial

17 05 2017, Cristina Mocanu , Comenteaza, 4.038 afisari

Se spune că un lider adevărat este cel care dezvoltă un lider, care la rândul lui va dezvolta un alt lider. Din motive care ţin de retenţia şi motivarea angajaţilor, motive de ordin financiar, şi al păstrării şi cultivării know-how-ului în cadrul companiei, varianta ideală este aceea de a dezvolta şi recruta din interior generaţiile viitoare pentru poziţii de conducere. Cu toate acestea, nu orice bun profesionist, angajat loial şi cu vechime, sau coleg foarte popular este neapărat cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre dezvoltarea talentului către nivelul următor.

În acest caz, cum diferenţiem, ca manageri, între membrii echipei pe care o coordonam din perspectiva potenţialului? Sau, ca angajat, cum pot da semne managerilor cu care lucrez că ar trebui să investească mai mult în potențialul meu?

Ar trebui să:

 1. Învăț din greşeli.
  Susţin învăţarea prin acţiune, şi încurajez practicile care contribuie la dezvoltarea unui mediu potrivit pentru învăţare, tocmai de aceea apreciez oamenii care o dată ce au făcut o greşeală şi-o asumă, învaţă din ea, şi nu o mai repetă.
 2. Am obiective clar stabilite şi lucrez la îndeplinirea lor.
  E frumos să ai vise, dar să ai obiective este şi mai sănătos. Stabilirea de ţeluri este o dovadă de gândire inteligentă, strategică şi matură.
 3. Sunt pro-activ.
  Aceşti oameni au iniţiative, păreri, opinii, şi vin cu propuneri pe care le susţin argumentat.
 4. Aceept feedback.
  Angajaţii inteligenţi ştiu că pot evolua doar atunci când îşi păstrează mintea deschisă pentru a învăţa din experienţa şi recomandările altor persoane, colegi. Tot ei ştiu să aleagă şi să discearnă ce anume vor aplica ulterior.
 5. Învăț mereu.
  Oamenii care învaţă permanent dau dovadă de sete de cunoaştere şi arată că sunt dedicaţi demersului de a-şi dezvolta potenţialul, admit că nu sunt atotcunoscători, ci mai degrabă sunt deschişi către creştere.

Daca eşti interesat să îţi dezvolţi potenţialul, sau dacă urmareşti să descoperi în jurul tău oameni care au potenţial, urmează aceste idei şi scrie-ne despre progresul tău.

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter