Hot Now

9 minciuni pe care le spun adesea recrutorii

19 11 2012, Portal HR , Un comentariu, 7.386 afisari

Scepticii vor spune, probabil, că cifra 9 este un eufemism. Cei care își caută job de ceva vreme și au fost la foarte multe interviuri vor face probabil mai mult decât să ridice din sprâncene pentru că 9 li se va părea o glumă proastă. Însă noi nu asupra cifrei o să ne oprim neapărat azi, ci asupra fenomenului.

Se întâmplă ca ambele părți implicate în procesul de recrutare să spună… minciuni. Motivele pot fi variate. Din punctul de vedere al candidatului, „minciunile” sunt nevinovate pentru că trebuie să își vadă interesul și să obțină jobul de care are atât de multă nevoie. Din punctul de vedere al recrutorului, „minciunile” tot nevinovate sunt pentru că, având în vedere bugetele limitate pe care le are la dispoziție, trebuie să găsească alte pârghii de stârnire a interesului candidaților. Dar toate acestea nu sunt decât explicații, nu scuze.

Oricât ne-am ascunde după deget, „minciunile” sunt dovada lipsei de profesionalism și nu putem decât să sperăm că, dacă vom atrage de suficient de multe ori atenția asupra lor, există o șansă ca, pe ici pe colo, lucrurile să se mai îndrepte.

Așadar, iată care sunt cele 9 minciuni pe care le spun adesea recrutorii (fie că este vorba de cei interni sau de consultanții externi):

1. Aveți cele mai mari șanse dintre toți candidații intervievați până acum.

2. Credem că echilibrul dintre viața profesională și cea personală este foarte important.

3. Avem un pachet de beneficii unic în piață.

4. Derulăm un proces de recrutare de asistent(ă) pentru această poziție ca să nu fie nevoie să vă ocupați de toate activitățile administrative.

5. La noi în companie nu există „politică”.

6. Nu am stabilit încă un nivel salarial pentru această poziție.

7. O să aveți parte de mult ajutor/training pentru a putea începe activitatea foarte ușor.

8. O să luăm foarte repede decizia de angajare.

9. Dacă nu vă alegem pentru această poziție, o să reținem aplicația în baza de date pentru poziții viitoare.

Atenție! Deși afirmațiile de mai sus nu au acoperire de multe ori, nu înseamnă că nu există și situații în care ele sunt adevărate.

Din experiența noastră, una dintre cele mai frecvente ” minciuni” sau „jumătăți de adevăr” este „vă vom contacta în maxim 2 săptămâni pentru feedback”. Dar despre codul de etică al recrutorului am mai vorbit și altădată, nu-i așa?

Save

Comentarii (1)
  1. marian spune:

    inseamna ca n-ai fost la prea multe interviuri. cea mai des folosita minciuna este ” ramane sa va contactam noi ” . sau cand ii suni tu dupa interviu o sa-ti raspunda ” stiti, a intervenit o problema ” .

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter