Hot Now

9 minciuni pe care le spun adesea recrutorii

19 11 2012, Portal HR , Un comentariu, 6.094 afisari

Scepticii vor spune, probabil, că cifra 9 este un eufemism. Cei care își caută job de ceva vreme și au fost la foarte multe interviuri vor face probabil mai mult decât să ridice din sprâncene pentru că 9 li se va părea o glumă proastă. Însă noi nu asupra cifrei o să ne oprim neapărat azi, ci asupra fenomenului.

Se întâmplă ca ambele părți implicate în procesul de recrutare să spună… minciuni. Motivele pot fi variate. Din punctul de vedere al candidatului, „minciunile” sunt nevinovate pentru că trebuie să își vadă interesul și să obțină jobul de care are atât de multă nevoie. Din punctul de vedere al recrutorului, „minciunile” tot nevinovate sunt pentru că, având în vedere bugetele limitate pe care le are la dispoziție, trebuie să găsească alte pârghii de stârnire a interesului candidaților. Dar toate acestea nu sunt decât explicații, nu scuze.

Oricât ne-am ascunde după deget, „minciunile” sunt dovada lipsei de profesionalism și nu putem decât să sperăm că, dacă vom atrage de suficient de multe ori atenția asupra lor, există o șansă ca, pe ici pe colo, lucrurile să se mai îndrepte.

Așadar, iată care sunt cele 9 minciuni pe care le spun adesea recrutorii (fie că este vorba de cei interni sau de consultanții externi):

1. Aveți cele mai mari șanse dintre toți candidații intervievați până acum.

2. Credem că echilibrul dintre viața profesională și cea personală este foarte important.

3. Avem un pachet de beneficii unic în piață.

4. Derulăm un proces de recrutare de asistent(ă) pentru această poziție ca să nu fie nevoie să vă ocupați de toate activitățile administrative.

5. La noi în companie nu există „politică”.

6. Nu am stabilit încă un nivel salarial pentru această poziție.

7. O să aveți parte de mult ajutor/training pentru a putea începe activitatea foarte ușor.

8. O să luăm foarte repede decizia de angajare.

9. Dacă nu vă alegem pentru această poziție, o să reținem aplicația în baza de date pentru poziții viitoare.

Atenție! Deși afirmațiile de mai sus nu au acoperire de multe ori, nu înseamnă că nu există și situații în care ele sunt adevărate.

Din experiența noastră, una dintre cele mai frecvente ” minciuni” sau „jumătăți de adevăr” este „vă vom contacta în maxim 2 săptămâni pentru feedback”. Dar despre codul de etică al recrutorului am mai vorbit și altădată, nu-i așa?

Save

Comentarii (1)
  1. marian spune:

    inseamna ca n-ai fost la prea multe interviuri. cea mai des folosita minciuna este ” ramane sa va contactam noi ” . sau cand ii suni tu dupa interviu o sa-ti raspunda ” stiti, a intervenit o problema ” .

Adauga comentariu

Cele mai noi

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii

Inegalitatea de șanse la educație este una dintre problemele fundamentale cu care se confruntă sistemul de învățământ preuniversitar din România. 4 din 10 copii din România au părinți în şomaj sau cu venituri mici, ceea ce se traduce în condiţii de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătăţii şi bariere în accesul la învăţământ, cultură, sport […]

Detalii

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter