Secțiune susținută de

Angajează pentru atitudine

Portal HR \ HR Pedia \ Angajează pentru atitudine

Dacă cineva v-ar întreba ce preferați: să lucrați cu un număr prea mic de angajați sau să aveți suficienți angajați, dar cu o atitudine nepotrivită, ce ați răspunde?

 

Pentru noi concluzia este cât se poate de simplă: e mai eficient să renunțăm la fișe de post lungi pe baza cărora să elaborăm profile ideale de competențe și cunoștințe tehnice și să ne concentrăm, mai degrabă, pe ATITUDINE,  pe modul în care un candidat a reacționat atunci când a avut parte de perioade dificile, pe calitatea relațiilor cu colegii de birou, pe tiparul decizional și, implicit, pe valori etc.

Evident că toate aceste aspecte sunt, avănd în vedere practica interviului tradițional, greu de măsurat. În opinia noastră diferența o face conștientizarea. Un recrutor care funcționează în virtutea inerției și a unor strategii de evaluare depășite nu are cum să aducă în organizație angajați care să performeze pe termen lung.

Puteți descoperi mai multe modalități de organizare a interviului în jurul ideii de evaluare a atitudinii candidatului citind articolul de pe ERE A Simple Guide to Interviewing for Attitude.

Voi ce preferați? Candidatul care îndeplinește toate abilitățile tehnice cerute de job sau candidatul cu atitudinea potrivită?

Data articol: august 21, 2013

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam