Secțiune susținută de

Aplica prin LinkedIn

Portal HR \ Actual \ Aplica prin LinkedIn

Ati auzit pana acum de optiunea „aplica prin LinkedIn”? Este vorba de o facilitate noua pusa la dispozitie companiilor care posteaza anunturi de joburi in retea si cu ajutorul careia procesul de aplicare este semnificativ usurat. Beneficiile sunt insa importante nu doat pentru companiile angajatoare, ci si pentru candidati.

Prezenta butonului „aplica prin LinkedIn” promite sa imbunatateasca viteza si rata de reactie la anunt macar si pentru simplul fapt ca profesionistul interesat de job nu trebuie sa isi mai puna la punct un CV si sa il trimita la o anumita adresa de mail. Aplicarea se face direct cu profilul de LinkedIn, un mare avantaj fiind acela ca, odata ce acesta este bine facut si actualizat, poate comunica atat ceea ce se transmite prin CV-ul traditional, cat si ceea ce ar trebui redat printr-o scrisoare de intentie.

De partea cealalta a baricadei, angajatorii pot integra aceasta optiune foarte usor in pachetul de publicare de joburi pe care il utilizeaza deja si pot spera ca aplicatiile primite sa fie, pe de o parte, mai usor de evaluat/selectat si, poate, mai relevante. Exista, totusi, cateva pericole potentiale  in uilizarea acestei aplicatii si articolul pe care vi-l recomandam azi le discuta intr-o nota realista:

1. Daca profilul de LinkedIn trimis nu este actualizat sau nu se potriveste exact cu cerintele specifice ale pozitiei, exista riscul ca el sa fie respins. Se pot pierde astfel candidati valorosi. In opinia noastra, utilizarea profilului de LinkedIn in procesul de aplicare nu rezolva problema competentei evaluatorului ci muta doar „citirea” de la CV-ul traditional la o modalitate mai evoluata de comunicare a unui traseu profesional.

2. Desi recrutorii pot spera ca cei ale caror profile nu sunt relevante pentru jobul descris in anunt vor fi mai reticenti sa apese butonul „aplica prin LinkedIn” (deoarece irelevanta este mai evidenta decat in cazul unui CV „cosmetizat”), e posibil ca lucrurile sa se intample exact pe dos. Daca un candidat in cautare activa nu mai trebuie sa „munceasca” la elaborarea unui CV relevant, tendinta va fi probabil cu atat mai mare de a trimite o aplicatie pentru a-si incerca norocul.

Dupa parerea noastra, probabil ca unul din cele mai importante beneficii ale unei astfel de optiuni este facilitarea procesului de recrutare mobila. Astfel, daca pentru a aplica la un job interesant este suficient sa apas un buton pentru a-mi trimite profilul catre potentialul angajator, s-ar putea sa fac acest lucru mai repede si mai spontan decat in contextul obisnuit in care trebuie sa imi rezerv timp efectiv pentru compunerea si trimiterea unui mesaj de pe o adresa personala in conditii de intimitate si timp liber (pe care adesea le pot controla destul de greu daca am un job activ si solicitant).

Un alt aspect interesante ale „butonului” vine din informatiile pe care le ofera odata ce l-ai apasat: o lista de potentiale contacte care lucreaza in compania angajatoare si carora un candidat ar putea (cel putin teoretic daca nu si practic) sa le solicite o recomandare etc.

Citeste tot articolul Quick and Easy – how “Apply with LinkedIn” is revolutionizing the application process pentru alte comentarii inspirate despre plusurile si minusurile acestei aplicatii. Mai multe pareri despre aceasta optiune poti gasi si aici.

Pentru o demonstratie vizuala a modului de functionare a butonului „aplica prin LinkedIn”, urmareste aceasta inregistrare:

Data articol: august 23, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam