Hot Now

Aplicaţii Facebook pentru recrutare

30 08 2011, Cristi Ariton , 2 comentarii, 7.536 afisari

Aplicaţiile pentru recrutare sunt noile teritorii revendicate de HR în social media. Teorie sau practică, aceste aplicaţii vizează soluţii pentru realităţi nou apărute în domeniul resurselor umane atât din perspectiva candidatului cât şi a angajatorului.

Cele mai cunoscute aplicaţii de acest gen sunt BranchOut, BeKnown,Work for Us.

BranchOut pare o aplicaţie orientată spre candidat şi nu spre companie. Se pune accent pe networking, pe recomandări şi pe promovarea informală a ofertelor de muncă. Aplicaţia oferă uneltele necesare căutării unui job: profil profesional, încărcare CV, urmărire companii, posibilitatea de a primi recomandări, motor de căutare joburi/companii, sugestii de conectare.

Ce  îmi place: accentul pus pe reţeaua profesională şi posibilitatea angajaţilor de a deveni ambasadori HR prin distribuirea ofertelor de job.

Ce nu îmi place: meniu încărcat, preţuri mari şi greu de localizat în aplicaţie.

Bonus! BranchOut a dezvoltat pentru angajatori aplicaţia CareerConnect dedicată postarii joburilor pe Facebook.

BeKnown este o aplicaţie similară BranchOut, cu un meniu mult mai simplu, evitând să arate ca un portal de recrutare (BranchOut). Căutarea joburilor este oferită prin Monster.com. Aplicaţia oferă mesagerie, profil profesional, reţea, căutare şi postare joburi plus un meniu lateral cu alte opţiuni: statistici, sugestii etc.

Îmi place că: arată precum un cont de Facebook, simplu în navigare şi cu un aspect prietenos.

Nu îmi place: pentru spaţiul românesc parteneriatul cu Monster.com e inutil şi nici nu este oferită o altă alternativă pentru căutarea joburilor.

Work for Us este opusul BranchOut şi este centrată pe companii şi nevoile de recrutare ale acestora. Aplicaţia are două mari utilităţi: job posting şi job advertising. Deşi este mai costisitoare decât celelalte aplicaţii, cea mai mare parte din preţul plătit este convertită în credit pentru campanii de advertising pe Facebook.

Îmi place: promovarea joburilor prin reclame (plus un program de marketing afiliat); aplicarea pentru un job este simplă (trimitere CV şi scrisoare de intenţie); posibilitatea de a posta automat în feedul de Twitter şi Facebook.

Nu îmi place: pentru a o utiliza la potenţialul maxim sunt necesare cunoştinţe de IT iar navigarea este destul de greoaie. Anunţurile postate nu pot fi şterse ci doar editate. Pe ansamblu ar fi deosebit de utilă opţiunea “app map”.

Aplicaţii de urmărit: Social Job Posting (ca şi concept de aplicaţie Facebook), MyJoblinx (momentan în varianta beta, după părerea mea e cea mai bună aplicaţie), My LinkedIn Profile (pe când îşi va rezolva problemele cu Facebook).

Să nu uităm aplicaţiile româneşti BestJobs, CautaEroi.ro şi CeeVee, aplicaţii care marchează sincronizarea trendurilor HR româneşti cu cele internaţionale. Succes tuturor celor care se folosesc de reţelele sociale pentru a avea un start mai bun în carieră, jobul dorit, contacte profesionale mai multe!

Comentarii (2)
  1. […] Aplicaţiile pentru recrutare sunt noile teritorii revendicate de HR în social media. Teorie sau practică, aceste aplicaţii […]

  2. interesanta piata HR… ma intrebam daca ar functiona si un produs romanesc pe aceasta piata…

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 2-6 martie, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) pregătește cea de-a IX-a ediție a proiectului Spring IT. SiSC este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice din București, care a realizat peste 200 de proiecte, desfășurate cu succes, în decursul a 23 de ani de […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter