Hot Now

Aplicaţii Facebook pentru recrutare

30 08 2011, Cristi Ariton , 2 comentarii, 8.432 afisari

Aplicaţiile pentru recrutare sunt noile teritorii revendicate de HR în social media. Teorie sau practică, aceste aplicaţii vizează soluţii pentru realităţi nou apărute în domeniul resurselor umane atât din perspectiva candidatului cât şi a angajatorului.

Cele mai cunoscute aplicaţii de acest gen sunt BranchOut, BeKnown,Work for Us.

BranchOut pare o aplicaţie orientată spre candidat şi nu spre companie. Se pune accent pe networking, pe recomandări şi pe promovarea informală a ofertelor de muncă. Aplicaţia oferă uneltele necesare căutării unui job: profil profesional, încărcare CV, urmărire companii, posibilitatea de a primi recomandări, motor de căutare joburi/companii, sugestii de conectare.

Ce  îmi place: accentul pus pe reţeaua profesională şi posibilitatea angajaţilor de a deveni ambasadori HR prin distribuirea ofertelor de job.

Ce nu îmi place: meniu încărcat, preţuri mari şi greu de localizat în aplicaţie.

Bonus! BranchOut a dezvoltat pentru angajatori aplicaţia CareerConnect dedicată postarii joburilor pe Facebook.

BeKnown este o aplicaţie similară BranchOut, cu un meniu mult mai simplu, evitând să arate ca un portal de recrutare (BranchOut). Căutarea joburilor este oferită prin Monster.com. Aplicaţia oferă mesagerie, profil profesional, reţea, căutare şi postare joburi plus un meniu lateral cu alte opţiuni: statistici, sugestii etc.

Îmi place că: arată precum un cont de Facebook, simplu în navigare şi cu un aspect prietenos.

Nu îmi place: pentru spaţiul românesc parteneriatul cu Monster.com e inutil şi nici nu este oferită o altă alternativă pentru căutarea joburilor.

Work for Us este opusul BranchOut şi este centrată pe companii şi nevoile de recrutare ale acestora. Aplicaţia are două mari utilităţi: job posting şi job advertising. Deşi este mai costisitoare decât celelalte aplicaţii, cea mai mare parte din preţul plătit este convertită în credit pentru campanii de advertising pe Facebook.

Îmi place: promovarea joburilor prin reclame (plus un program de marketing afiliat); aplicarea pentru un job este simplă (trimitere CV şi scrisoare de intenţie); posibilitatea de a posta automat în feedul de Twitter şi Facebook.

Nu îmi place: pentru a o utiliza la potenţialul maxim sunt necesare cunoştinţe de IT iar navigarea este destul de greoaie. Anunţurile postate nu pot fi şterse ci doar editate. Pe ansamblu ar fi deosebit de utilă opţiunea “app map”.

Aplicaţii de urmărit: Social Job Posting (ca şi concept de aplicaţie Facebook), MyJoblinx (momentan în varianta beta, după părerea mea e cea mai bună aplicaţie), My LinkedIn Profile (pe când îşi va rezolva problemele cu Facebook).

Să nu uităm aplicaţiile româneşti BestJobs, CautaEroi.ro şi CeeVee, aplicaţii care marchează sincronizarea trendurilor HR româneşti cu cele internaţionale. Succes tuturor celor care se folosesc de reţelele sociale pentru a avea un start mai bun în carieră, jobul dorit, contacte profesionale mai multe!

Comentarii (2)
  1. […] Aplicaţiile pentru recrutare sunt noile teritorii revendicate de HR în social media. Teorie sau practică, aceste aplicaţii […]

  2. interesanta piata HR… ma intrebam daca ar functiona si un produs romanesc pe aceasta piata…

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter