Secțiune susținută de

Aplicaţii Facebook pentru recrutare

Portal HR \ Actual \ Aplicaţii Facebook pentru recrutare

Aplicaţiile pentru recrutare sunt noile teritorii revendicate de HR în social media. Teorie sau practică, aceste aplicaţii vizează soluţii pentru realităţi nou apărute în domeniul resurselor umane atât din perspectiva candidatului cât şi a angajatorului.

Cele mai cunoscute aplicaţii de acest gen sunt BranchOut, BeKnown,Work for Us.

BranchOut pare o aplicaţie orientată spre candidat şi nu spre companie. Se pune accent pe networking, pe recomandări şi pe promovarea informală a ofertelor de muncă. Aplicaţia oferă uneltele necesare căutării unui job: profil profesional, încărcare CV, urmărire companii, posibilitatea de a primi recomandări, motor de căutare joburi/companii, sugestii de conectare.

Ce  îmi place: accentul pus pe reţeaua profesională şi posibilitatea angajaţilor de a deveni ambasadori HR prin distribuirea ofertelor de job.

Ce nu îmi place: meniu încărcat, preţuri mari şi greu de localizat în aplicaţie.

Bonus! BranchOut a dezvoltat pentru angajatori aplicaţia CareerConnect dedicată postarii joburilor pe Facebook.

BeKnown este o aplicaţie similară BranchOut, cu un meniu mult mai simplu, evitând să arate ca un portal de recrutare (BranchOut). Căutarea joburilor este oferită prin Monster.com. Aplicaţia oferă mesagerie, profil profesional, reţea, căutare şi postare joburi plus un meniu lateral cu alte opţiuni: statistici, sugestii etc.

Îmi place că: arată precum un cont de Facebook, simplu în navigare şi cu un aspect prietenos.

Nu îmi place: pentru spaţiul românesc parteneriatul cu Monster.com e inutil şi nici nu este oferită o altă alternativă pentru căutarea joburilor.

Work for Us este opusul BranchOut şi este centrată pe companii şi nevoile de recrutare ale acestora. Aplicaţia are două mari utilităţi: job posting şi job advertising. Deşi este mai costisitoare decât celelalte aplicaţii, cea mai mare parte din preţul plătit este convertită în credit pentru campanii de advertising pe Facebook.

Îmi place: promovarea joburilor prin reclame (plus un program de marketing afiliat); aplicarea pentru un job este simplă (trimitere CV şi scrisoare de intenţie); posibilitatea de a posta automat în feedul de Twitter şi Facebook.

Nu îmi place: pentru a o utiliza la potenţialul maxim sunt necesare cunoştinţe de IT iar navigarea este destul de greoaie. Anunţurile postate nu pot fi şterse ci doar editate. Pe ansamblu ar fi deosebit de utilă opţiunea “app map”.

Aplicaţii de urmărit: Social Job Posting (ca şi concept de aplicaţie Facebook), MyJoblinx (momentan în varianta beta, după părerea mea e cea mai bună aplicaţie), My LinkedIn Profile (pe când îşi va rezolva problemele cu Facebook).

Să nu uităm aplicaţiile româneşti BestJobs, CautaEroi.ro şi CeeVee, aplicaţii care marchează sincronizarea trendurilor HR româneşti cu cele internaţionale. Succes tuturor celor care se folosesc de reţelele sociale pentru a avea un start mai bun în carieră, jobul dorit, contacte profesionale mai multe!

Data articol: august 30, 2011

Sunt Cristi Ariton, licenţiat în sociologie, pasionat de HR, social media şi …pantofi. Recunosc sociologiei influenţa asupra manierei de a analiza şi scrie, iar ca om în ansamblu sunt reformat constant de simplitatea creştinismului. Inspiraţia şi curajul de a scrie îmi vin de la oameni, cărţi şi situaţii cotidiene.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam