Hot Now

Aplicaţii Facebook pentru recrutare

30 08 2011, Cristi Ariton , 2 comentarii, 7.643 afisari

Aplicaţiile pentru recrutare sunt noile teritorii revendicate de HR în social media. Teorie sau practică, aceste aplicaţii vizează soluţii pentru realităţi nou apărute în domeniul resurselor umane atât din perspectiva candidatului cât şi a angajatorului.

Cele mai cunoscute aplicaţii de acest gen sunt BranchOut, BeKnown,Work for Us.

BranchOut pare o aplicaţie orientată spre candidat şi nu spre companie. Se pune accent pe networking, pe recomandări şi pe promovarea informală a ofertelor de muncă. Aplicaţia oferă uneltele necesare căutării unui job: profil profesional, încărcare CV, urmărire companii, posibilitatea de a primi recomandări, motor de căutare joburi/companii, sugestii de conectare.

Ce  îmi place: accentul pus pe reţeaua profesională şi posibilitatea angajaţilor de a deveni ambasadori HR prin distribuirea ofertelor de job.

Ce nu îmi place: meniu încărcat, preţuri mari şi greu de localizat în aplicaţie.

Bonus! BranchOut a dezvoltat pentru angajatori aplicaţia CareerConnect dedicată postarii joburilor pe Facebook.

BeKnown este o aplicaţie similară BranchOut, cu un meniu mult mai simplu, evitând să arate ca un portal de recrutare (BranchOut). Căutarea joburilor este oferită prin Monster.com. Aplicaţia oferă mesagerie, profil profesional, reţea, căutare şi postare joburi plus un meniu lateral cu alte opţiuni: statistici, sugestii etc.

Îmi place că: arată precum un cont de Facebook, simplu în navigare şi cu un aspect prietenos.

Nu îmi place: pentru spaţiul românesc parteneriatul cu Monster.com e inutil şi nici nu este oferită o altă alternativă pentru căutarea joburilor.

Work for Us este opusul BranchOut şi este centrată pe companii şi nevoile de recrutare ale acestora. Aplicaţia are două mari utilităţi: job posting şi job advertising. Deşi este mai costisitoare decât celelalte aplicaţii, cea mai mare parte din preţul plătit este convertită în credit pentru campanii de advertising pe Facebook.

Îmi place: promovarea joburilor prin reclame (plus un program de marketing afiliat); aplicarea pentru un job este simplă (trimitere CV şi scrisoare de intenţie); posibilitatea de a posta automat în feedul de Twitter şi Facebook.

Nu îmi place: pentru a o utiliza la potenţialul maxim sunt necesare cunoştinţe de IT iar navigarea este destul de greoaie. Anunţurile postate nu pot fi şterse ci doar editate. Pe ansamblu ar fi deosebit de utilă opţiunea “app map”.

Aplicaţii de urmărit: Social Job Posting (ca şi concept de aplicaţie Facebook), MyJoblinx (momentan în varianta beta, după părerea mea e cea mai bună aplicaţie), My LinkedIn Profile (pe când îşi va rezolva problemele cu Facebook).

Să nu uităm aplicaţiile româneşti BestJobs, CautaEroi.ro şi CeeVee, aplicaţii care marchează sincronizarea trendurilor HR româneşti cu cele internaţionale. Succes tuturor celor care se folosesc de reţelele sociale pentru a avea un start mai bun în carieră, jobul dorit, contacte profesionale mai multe!

Comentarii (2)
  1. […] Aplicaţiile pentru recrutare sunt noile teritorii revendicate de HR în social media. Teorie sau practică, aceste aplicaţii […]

  2. interesanta piata HR… ma intrebam daca ar functiona si un produs romanesc pe aceasta piata…

Adauga comentariu

Cele mai noi

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii

De puțină vreme, angajatorii pot beneficia de un ajutor unic de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, pentru a le cumpăra acestora echipamentele de care au nevoie pentru a lucra de la distanță. În acest context, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat un ghid cu pașii ce trebuie urmați pentru depunerea […]

Detalii

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter