Secțiune susținută de

Auto-evalueaza-te!

Portal HR \ HR Pedia \ Auto-evalueaza-te!

In companiile unde exista, procedura de management al performantei include de cele mai multe ori si o cerinta de auto-evaluare. Inainte de discutia cu superiorul direct, este recomandat sau cerut ca cel evaluat sa se auto-evalueze. Unele companii folosesc pentru asta un formular, de cele mai multe ori este vorba chiar de formularul pe baza caruia se deruleaza si discutia de evaluare. Dar dincolo de procedura si de senzatia de obligatie pe care ti-o da o astfel de cerinta, cati dintre noi ne auto-evaluam cu sinceritate si avand in vedere beneficiile si obiectivele unui astfel de proces.

Articolul de pe Harvard Business Review pe care vi-l recomandam azi isi incheie pledoaria pentru auto-evaluare cu dictonul socratic: Cunoaste-te pe tine insuti. Pentru ca de cele mai multe ori in auto-cunoastere sta (si) secretul performantei, motivatiei si satisfactiei.

Conform studiilor despre leadership mentionate de autor, o auto-evaluare corecta este unul din secretele liderilor eficienti si nu este un proces care are loc doar o data sau de doua ori pe an (atunci cand este cerut de politica de resurse umane a companiei).

Citeste mai mult pentru a vedea cat de importanta este aceasta analiza si lasa-te provocat sa iti dai seama cat de semnificative sunt raspunsurile la intrebarile de auto-cunoastere atat pentru job cat si pentru viata in general. Acceseaza articolul complet facand click aici.

Tu cat de des te auto-evaluezi? La ce intrebari iti este cel mai greu sa raspunzi?

Vrei sa afli mai multe despre auto-evaluari?

Citeste si acest articol despre utilitatea si utilizarea auto-evaluarilor in managementul performantei sau vezi cum arata un formular de auto-evaluare aici sau aici.

Data articol: octombrie 8, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam