Hot Now

Când să accepți o poziţie inferioară pregătirii tale

17 09 2013, Career Advisor , Comenteaza, 4.884 afisari

Discutăm aproape zilnic în discuţiile de consiliere în carieră despre posibilitatea schimbării traseului profesional şi acceptarea unei poziţii (inferioare) pentru o anumită perioadă de timp (și mai ales la început de carieră). În astfel de situații vorbim, firesc, despre o criză de identitate profesională care duce inevitabil la serie de întrebări profunde, dileme, dar şi la un lung proces de auto-analiză/evaluare.

Fie că vorbim despre o persoană fără experienţă profesională în câmpul muncii sau despre un profesionist cu expertiză într-un domeniu dar care își doreşte o schimbare radicală în plan profesional, acceptarea unei poziţii inferioare se poate dovedi a fi o decizie corectă în anumite situații. Câteodată este necesar să faci un pas înapoi pentru a face unul înainte, chiar și în viața profesională.

Plecând de la acest subiect, ne-a atras atenţia de curând un articol pe Careerealism care face referire la câteva situații concrete ce trebuie luate în considerare atunci când se pune problema acceptării unei poziții inferioare într-un domeniu de activitate dorit. Poate să fie vorba despre:

Nevoia de a face o schimbare fundamentală în carieră

În clipa de față există un număr foarte mare de persoane active pe piaţa muncii ce-şi doresc (sau sunt nevoite să se gândească la) o schimbare fundamentală a traseului profesional. Recomandarea este ca schimbarea să înceapă cu paşi mici şi cu o poziţie entry-level necesară pentru „intrarea” într-o nouă zonă profsională. În plus, dacă vreți să găsiți o nouă oportunitate profesională, este util să ţineţi cont şi de abilităţile dobândite în timp în cadrul unor activităţi/proiecte remunerate sau nu şi care pot fi transferabile în domeniul vizat.

Dorința sau nevoia de a schimba domeniul de activitate

Putem aduce în discuţie acceptarea unei poziţii inferioare atunci când discutăm cu cineva care își doreşte un alt domeniu de activitate, păstrându-şi în continuare aceeaşi specialitate. De exemplu, cineva care şi-a început cariera în marketing în zona de turism şi decide o schimbare într-o altă industrie specializată, va trebui să ia în calcul, pentru început, o poziţie inferioară. Vorbim de domenii de activitate diferite cu reguli și proceduri diferite și pentru care este necesară o aprofundare și o cunoaștere detaliată a industriei.

Un candidat fără loc de muncă pentru o lungă perioadă de timp

Dacă ne gândim la situația economică dificilă și la numărul mare al profesioniștilor fără loc de muncă, acceptarea unei poziții inferioare într-un anumit domeniu este mai mult decât justificată. Mai mult decât atât, motivația pentru această decizie este una cât se poate de rațională, având în vedere factori de ordin financiar, siguranța unui loc de muncă și poziționarea activă pe piața muncii după o perioadă lungă fără job.

Indiferent de situația în care vă aflați, este util să căutați răspunsul la câteva întrebări esențiale care vă pot ajuta în luarea unei astfel de decizii importante pentru cariera voastră viitoare: “Cât de importantă este această poziţie vacantă pentru planurile mele de carieră pe termen lung?”, “Cum voi putea argumenta acceptarea acestei poziţii inferioare pregătirii și experienței mele unui viitor angajator şi cum mă va ajuta în dezvoltarea mea profesională?“ și chiar și întrebarea “Voi fi fericit(ă) cu acest post?”.

Pentru mai multe informații despre luarea acestei decizii și impactul ei pe termen lung, vă invităm să parcurgeți întreg articolul intitulat 4 Things To Know Before Taking A Lower Level Position.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter