Secțiune susținută de

Candidat intern: dați-mi o șansă, vă rog!

Portal HR \ Opinia consultantului \ Candidat intern: dați-mi o șansă, vă rog!

Mariana ne-a întrebat:

Am fost la 3 interviuri pentru un post de logistician și mi s-a spus că inițial erau 5 posturi și că nu m-ar fi selectat pentru interviu dar pentru că s-au suplimentat cu încă 3 posturi, m-au ales pentru că lucram în aceeași firmă, cunoșteam procesul de producție și colaborasem cu cei de la departamentul Calitate (asta căutau ei pentru o nouă aplicație).

După cele 3 interviuri (ultimul a fost cu doua persoane din Germania și încă o persoană de la Personal din Romania, de la firma respectivă), au fost făcute selecțiile și mi s-a spus ca în cel mult 2 săptămâni voi fi sunată în caz că sunt selectată.

Bineînțeles că nu am fost sunată (poate că greșesc dar cred ca și cei respinși au dreptul la un răspuns, chiar dacă e negativ). Când am sunat prima dată, m-au amânat cu răspunsul și mi s-a spus că trebuie să mai aștept(deși știam că fuseseră făcute selecțiile). Am sunat săptămâna următoare și secretara mi-a spus că ar trebui să-l sunt pe șeful de la logístică, care mi-a spus că săptămâna următoare voi primi raspuns. Asta s-a întâmplat luni. Apoi joi am fost la firmă să duc un concediu medical și am vrut să stau de vorbă față în față cu acel șef care, atunci când l-am întrebat dacă am fost selectată sau nu mi-a spus: ”vă spun sincer că ați fost acceptată 50% da și 50% nu. Sunteți considerată rezervă. Dacă unul din cei doi concurenți de la care așteptăm un răspuns dacă pot veni pe post începând cu data de 1 Noiembrie nu ne sună până mâine, veți fi luată în considerare!”

La un moment dat m-am gândit să le scriu celor din Germania și să-i întreb cum au fost făcute selecțiile, dacă e normal ca tu ca angajator să aștepți un răspuns 2 săptămâni de la un candidat când îl ai pe cel care a lucrat în firma respectivă 5 ani (neluând în calcul anii de concediu maternal).

Părerea dumneavoastră care este? Ce mă sfatuiți să fac? Ar trebui să trimit e-mail sau nu?

Noi vă provocăm pe voi să îi dați un sfat cum să procedeze. Puteți face acest lucru comentând la articol. Ce credeți că ar trebui să facă?

Data articol: septembrie 9, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam