Secțiune susținută de

Cum gasim… candidatii greu de gasit?

Portal HR \ Evenimente \ Cum gasim… candidatii greu de gasit?

Daca nu aveti pusa la punct o tehnica de vanatoare de capete sau daca o aveti dar nu da intotdeauna rezultatele de care aveti nevoie, poate ca e momentul potrivit sa descoperiti si alte modalitati prin care ii puteti gasi pe candidatii… greu de gasit.

Webinarul de pe ERE la care va recomandam sa participati pe 2 martie 2011, lanseaza in discutie o tehnica de cautare pe internet care intr-o traducere aproximativa ar suna ceva de genul: cautarea regresiva a colegilor („peer regression search„).

Despre ce este vorba? Ideea este cat se poate de fireasca. Candidatii pe care ii cautam s-au format undeva, au „crescut” si au capatat experienta lucrand in preajma cuiva (adesea cunoscut in industrie) si exista sanse mari ca memoria Google sa ii tina minte.

Astfel, la inceputul unui proces de recrutare, primul pas de parcurs este identificarea unei liste cu numele cele mai cunoscute din industria de interes. Apoi, cu ajutorul unei cautari pe Google, pot fi identificate persoanele cu care au colaborat acestea, cei pe care este posibil sa-i fi influentat si format (direct sau indirect).

Daca vi se pare ca abordarea aceasta suna de domeniul fantasticului, inseamna ca macar v-am trezit interesul sa participati la webinarul Sourcing Hard To Find Candidates from The Deep Web With Peer Regression Search, pentru ca intr-o cautare pe internet nu ar trebui sa va limitati la cuvinte, ci ar fi cu atat mai util daca ati reusi sa folositi la maxim si alte surse de informatii, cum sunt imaginile, continutul video, comentariile la articole etc.

Aflati mai multe detalii si inscrieti-va aici la webinarul din data de 2 martie 2011.

Data articol: februarie 21, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam