Hot Now

Cum îți dai seama că trebuie să cauți un job nou

31 05 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.437 afisari

Nimeni nu contestă importanța unui loc de muncă stabil și a unui venit constant. Majoritatea avem nevoie de o anumită rutină și previzibilitate pentru a ne putea face planuri pe termen lung și a ne atinge obiectivele personale sau profesionale. Dar oricât de greu ne este să gestionăm schimbarea, sunt momente în care ea se impune mai mult sau mai puțin de la sine.

Astăzi vă recomadăn un articol de pe LinkedIn care atrage atenția asupra celor 9 semne care ne „spun” că trebuie să ne gândim un job nou. Provocarea, credem noi, atunci când vine vorba de astfel de decizii, este să analizăm situația cât mai puțin emoțional și să nu ne bazăm doar pe intuiție, un motiv în plus pentru care indiciile despre care vorbește autorul articolului merită avute în vedere:

  1. Compania în care lucrezi dă semne că se apropie de faliment (lucru vizibil în restrângerea operațiunilor, controlul financiar excesiv, lipsa inovației, reticența la nou etc.)
  2. Nu ai posibilități de promovare (evident, o astfel de concluzie trebuie trasă după o perioadă de timp realistă, nu doar după 3 luni de la angajare)
  3. Nu mai ești la curent cu ceea ce se întâmplă (dacă toate lucrurile importante se discută atunci când nu ești prezent(ă), atunci e momentul să te gândești la o schimbare)
  4. Ai mai multe abilități și cunoștințe decât șeful direct (mai e nevoie să explicăm cât de frustrantă este o astfel de situație și de ce ai nevoie de un job și un șef care să te stimuleze și de la care să ai ce învăța?)
  5. Ai un șef incompetent care e foarte bine ancorat în organizație.

Descoperă și celelalte motive care te pot convinge să începi să cauți un alt loc de muncă citind tot articolul: Nine Signs It’s Time To Quit Your Job.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter