Hot Now

Cum îți dai seama că trebuie să cauți un job nou

31 05 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.539 afisari

Nimeni nu contestă importanța unui loc de muncă stabil și a unui venit constant. Majoritatea avem nevoie de o anumită rutină și previzibilitate pentru a ne putea face planuri pe termen lung și a ne atinge obiectivele personale sau profesionale. Dar oricât de greu ne este să gestionăm schimbarea, sunt momente în care ea se impune mai mult sau mai puțin de la sine.

Astăzi vă recomadăn un articol de pe LinkedIn care atrage atenția asupra celor 9 semne care ne „spun” că trebuie să ne gândim un job nou. Provocarea, credem noi, atunci când vine vorba de astfel de decizii, este să analizăm situația cât mai puțin emoțional și să nu ne bazăm doar pe intuiție, un motiv în plus pentru care indiciile despre care vorbește autorul articolului merită avute în vedere:

  1. Compania în care lucrezi dă semne că se apropie de faliment (lucru vizibil în restrângerea operațiunilor, controlul financiar excesiv, lipsa inovației, reticența la nou etc.)
  2. Nu ai posibilități de promovare (evident, o astfel de concluzie trebuie trasă după o perioadă de timp realistă, nu doar după 3 luni de la angajare)
  3. Nu mai ești la curent cu ceea ce se întâmplă (dacă toate lucrurile importante se discută atunci când nu ești prezent(ă), atunci e momentul să te gândești la o schimbare)
  4. Ai mai multe abilități și cunoștințe decât șeful direct (mai e nevoie să explicăm cât de frustrantă este o astfel de situație și de ce ai nevoie de un job și un șef care să te stimuleze și de la care să ai ce învăța?)
  5. Ai un șef incompetent care e foarte bine ancorat în organizație.

Descoperă și celelalte motive care te pot convinge să începi să cauți un alt loc de muncă citind tot articolul: Nine Signs It’s Time To Quit Your Job.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter