Hot Now

Cum îți dai seama că trebuie să cauți un job nou

31 05 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.478 afisari

Nimeni nu contestă importanța unui loc de muncă stabil și a unui venit constant. Majoritatea avem nevoie de o anumită rutină și previzibilitate pentru a ne putea face planuri pe termen lung și a ne atinge obiectivele personale sau profesionale. Dar oricât de greu ne este să gestionăm schimbarea, sunt momente în care ea se impune mai mult sau mai puțin de la sine.

Astăzi vă recomadăn un articol de pe LinkedIn care atrage atenția asupra celor 9 semne care ne „spun” că trebuie să ne gândim un job nou. Provocarea, credem noi, atunci când vine vorba de astfel de decizii, este să analizăm situația cât mai puțin emoțional și să nu ne bazăm doar pe intuiție, un motiv în plus pentru care indiciile despre care vorbește autorul articolului merită avute în vedere:

  1. Compania în care lucrezi dă semne că se apropie de faliment (lucru vizibil în restrângerea operațiunilor, controlul financiar excesiv, lipsa inovației, reticența la nou etc.)
  2. Nu ai posibilități de promovare (evident, o astfel de concluzie trebuie trasă după o perioadă de timp realistă, nu doar după 3 luni de la angajare)
  3. Nu mai ești la curent cu ceea ce se întâmplă (dacă toate lucrurile importante se discută atunci când nu ești prezent(ă), atunci e momentul să te gândești la o schimbare)
  4. Ai mai multe abilități și cunoștințe decât șeful direct (mai e nevoie să explicăm cât de frustrantă este o astfel de situație și de ce ai nevoie de un job și un șef care să te stimuleze și de la care să ai ce învăța?)
  5. Ai un șef incompetent care e foarte bine ancorat în organizație.

Descoperă și celelalte motive care te pot convinge să începi să cauți un alt loc de muncă citind tot articolul: Nine Signs It’s Time To Quit Your Job.

Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE în parteneriat cu Dell Technologies și Intel organizează joi, 16 iulie, între orele 16:00-17:30, evenimentul online cu tema “Leading Change for the Digital Future” care are loc sub umbrela CIO Talks. În ultimele luni am conștientizat cu toții că acum, mai mult ca niciodată, tehnologia trebuie să se afle în […]

Detalii

Deși companiile europene intenționează să accelereze transformarea digitală, este posibil ca investițiile lor mai lente în inovare să nu le permită să ajungă din urmă companiile americane și chineze Două treimi (66%) dintre liderii afacerilor la nivel mondial sunt încrezători că piața europeană va înregistra o revenire relativ rapidă în urma recesiunii economice cauzate de […]

Detalii

Regulamentul intern este un document obligatoriu pentru toți angajatorii și acesta a căpătat o importanță sporită în contextul epidemiei de coronavirus. De ce? Pentru că fiecare angajator trebuie să-și adapteze regulamentul intern la regulile de protecție sanitară stabilite recent prin legislație. Conform Codului muncii, regulamentul intern stabilește aspecte precum regulile de protecție, igienă și securitate în muncă, […]

Detalii

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter