Hot Now

Cum să lucrezi cu cineva care te enervează

02 02 2012, Portal HR , Un comentariu, 6.989 afisari

Un status update de acum câteva zile de pe Facebook al lui Stephen Covery ne-a adus aminte de o problema frecventă în mediul de lucru și care adesea riscă să afecteze major motivația, implicarea și, evident, rezultatele muncii. Ideea de la care pornea Stephen Covey era aceea că în viață există riscul ca oamenii să te rănească (intenționat sau nu) și că problema principală în aceste situații nu este faptul că alții te-au rănit/dezamăgit, ci modul în care ai decis tu să reacționezi.

În acest context, articolul de pe Harvard Business Review al lui Amy Gallo despre cum să colaborăm cu persoanele pe care nu le putem suferi (titlul e chiar mult mai dur: „Cum să lucrezi cu un coleg pe care îl urăști”), ni se pare o continuare inspirată a soluției despre care vorbea și Covey. În esență, mingea nu este în terenul celui care te enervează/dezamăgește/supără, ci în al tău. Iar atunci când o încărcătură emoțională negativă de acest fel riscă să îți afecteze atmosfera la birou și performanța făcându-te să te concentrezi aproape exclusiv pe relația tensionată și nesemnificativ pe ce ai de realizat, decizia de a schimba ceva nu mai are nevoie de argumente suplimentare.

Iată care sunt recomandările lui Amy Gallo:

1. Controlează-ți reacțiile. Sfatul lui Daniel Goleman este ca în interacțiunea cu o persoană nesuferită să îți concentrezi atenția nu pe ceea ce face persoana respectivă ci pe reacțiile tale (pe care, cel puțin teoretic, ar trebui să le poți controla).

2. Nu vorbi despre nemulțumiri. Sunt cel puțin două motive pentru care nu trebuie să faci asta: riști să te pui pe tine într-o lumină negativă și să tensionezi și mai mult atmosfera în spațiul limitat al biroului (unde emoțiile negative au cel mai mare potențial de a fi contagioase).

3. Gândește-te dacă problema nu e cumva la tine și nu la ei. Mai ales în situația în care ai din ce în ce mai des nemulțumiri vizavi de colegii de birou, poate că un exercițiu de auto-analiză este necesar.

4. Petrece mai mult timp lucrând cu persoana respectivă. Oricât de ciudat ar suna, un proiect care necesită coordonare și cooperare are șanse mari să te ajute să înțelegi mai bine reacțiile celuilalt și să le interpretezi în altă „notă” emoțională.

5. Oferă feedback. Cu atenție, evident, pentru că atunci când e vorba de percepții discuțiile de feedback nu sunt niciodată nici comode și nici ușoare. Dacă însă ai depășit stadiul de percepție și este evident că persoana cealaltă are o problemă de atitudine, feedback-ul este absolut necesar.

6. Adoptă o atitudine de genul: „nu îmi pasă”. În situațiile în care nu poți oferi feedback, detașarea este cea mai bună soluție. Concentrează-te pe CE în loc de CINE.

Citește tot articolul How to Work with Someone You Hate pentru mai multe informații despre sugestiile de mai sus și două studii de caz care pun totul în perspectivă.

„It is inevitable that people will hurt us in life. Sometimes unintentionally or intentionally. Remember that it’s not what people do to us that hurts us. It’s how we choose to respond to what they do to us that hurts us. We can be proactive and choose our response. In spite of others, we can choose our life based on our values and purposes. How can you prepare yourself to respond the way you would like, based on your principles and values, rather than reacting to hurtful things? How can you free yourself from the weaknesses of others?” (Stephen Covey)

Comentarii (1)
  1. gabi spune:

    am adoptat cam de mult atitudinea asta de genul (nu-mi pasa) si chiar a dat rezultat.in mai bine

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter