Cum să mergi la interviuri fără să afle șeful
Nu e prima dată când abordăm subiectul confidențialității procesului de căutare a unui job nou. Din punctul de vedere al candidatului care, angajat fiind, își dorește o schimbare, aceasta este una din temele sensibile care pot afecta semnificativ gradul de deschidere către oportunități noi.
Așa cum povesteam și într-un articol anterior, ni se întâmplă adesea să nu ne putem conecta cu un candidat interesant pe LinkedIn sau să nu reușim să îl contactăm direct. Motivul invocat când, mai devreme sau mai târziu, reușim să găsim o cale de comunicare este teama de a nu afla superiorii că își dorește o schimbare.
Evident, pentru astfel de probleme există și soluții. Pe LinkedIn putem controla cine și cât vede din activitatea noastră, discuțiile telefonice pe această temă trebuie purtate doar în pauze sau în timpul liber iar mailul de serviciu nu este în nicio situație un mediu bun de comunicare pe aceste subiecte.
Concret, ca să ne asigurăm că nu trezim suspiciunea șefilor sau colegilor curioși, în procesul de căutare a unui job ar trebui să ne asigurăm, așa cum menționează și articolul pe care vi-l recomandăm azi, că:
1. Ne stabilim interviurile fie foarte devreme, în pauza de masă (dacă este suficient de lungă ca să ne permită acest lucru), fie după program.
2. Ne folosim în mod inspirat de zilele libere pe care le avem (prea multe zile libere într-o lună poate duce la apariția întrebărilor, ceea ce este de evitat).
3. Nu avem o atitudine diferită în zilele în care participăm la un interviu. De exemplu, dacă în mod normal ne îmbrăcăm casual și doar în acele zile abordăm ținuta business, putem să ne așteptăm la întrebări.
Descoperiți și alte sugestii care vă ajută să evitați suspiciunile atunci când vă căutați un job nou citind tot articolul 4 Secrets for Interviewing Without Your Boss Getting Suspicious.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam