Hot Now

CV sau fanpage

23 08 2011, Cristi Ariton , Comenteaza, 5.294 afisari

Domeniul resurselor umane se diversifică tot mai mult graţie revendicărilor pe care le face în mediile sociale virtuale. Recrutare pe sau prin social media şi „brand de angajator” sunt doar câteva din noile preocupări ale specialiştilor. Recent am descoperit conturi de twitter şi pagini de Facebook transformate în CV-uri. Pentru că despre cele de pe Twitter am scris aici, în cele ce urmează voi prezenta câteva aspecte ale transformării unui fanpage într-un mod de a aplica la un job.

Studiul e făcut pe fanpage-ul: “Hire Dave for Beavs Internet Marketing Manager

Numele fanpage-ului este atent ales. Conţine termeni care apar în topul căutărilor atât pentru potenţiali angajatori cât şi pentru brandul în cauză, Beaver Creek. Mai mult, Facebook oferă automat “related content” pentru ceea ce postezi. În cazul în care Beaver Creek ar fi postat un anunţ de job, automat în dreapta sus ar fi apărut ca sugestie fanpage-ul de mai sus.

Rubrica “info” arată ca un CV construit în jurul competenţelor şi abilităţilor strict legate de jobul în cauză (Internet marketing manager). Candidatul are experienţă în: campanii de advertising în social media, marketing viral, website managemet şi CMS, programare şi webdesign, email marketing, bugetare, planificare, Google analytics, turism (sursa: AICI).

Ca şi în cazul unei scrisori de intenţie, profilul virtual este expediat nominal către cel/cei în măsură să ofere un răspuns oficial. David Dempsey postează mesajul video pe pagina de Facebook a angajatorului şi cere ajutorul reţelei de prieteni pentru a fi prezentat unor persoane din conducerea companiei Beaver Creek, persoane pe care el le enumeră (e o încercare similară celei de a obţine o prezentare printr-o cunoştinţă comună, pe LinkedIn). Sursa: statusul al treilea de pe această pagină.

Materialul video prezentat este parte din fanpage. Informaţiile sunt axate pe needs-skills (identificarea unor nevoi şi propunerea unor soluţii). În acelaşi timp, candidatul face dovada că s-a documentat în legătură cu mediul organizaţional al angajatorului dorit. Un punct slab: nu cred că e ok să oferi soluţii sau să vii cu propuneri, mai ales în prima etapă a unei candidaturi. Cel mai bine e să laşi că abilităţile şi competenţele tale să îl facă pe angajator să se gândească la beneficiile pe care le-ar obţine dacă le-ai instrumenta în interesul lui.

Idei cheie:

– alege un nume reprezentativ. Atenţie la detalii.

– foloseşte un fanpage CV pentru joburile de nişă (din zona social media). Nu uita nici paşii aplicării clasice.

– completează rubrica “info” punctând însuşirile, abilităţile şi competenţele tale raportate la jobul dorit. Foloseşte termeni cheie pentru a fi găsit atât de motorul de căutare Facebook cât şi de “radarele” aplicaţiilor HR (aplicaţii de recrutare care te pot plasa convenabil în “talent pool”, “skills search” etc.).

– socializează profesional.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter