Secțiune susținută de

De ce inovatia nu e buna fara memorie musculara

Portal HR \ HR Pedia \ De ce inovatia nu e buna fara memorie musculara

Suntem cu totii de acord. Pentru a face mai mult decat sa supravietuiasca, organizatiile au nevoie de abordari inovatoare. Dar inovatia nu apar din eter si nici nu poate fi adusa in companie fara vehiculul ei esential: oamenii. Logic, deci, daca avem nevoie de inovatie, avem nevoie de angajati inovatori, de ganditori inspirati cu partea dreapta a creierului.

Se pare insa ca lucrurile nu sunt atat de simple iar articolul de pe Harvard Business Review pe care vi-l recomandam azi ne-a clarificat cateva aspecte la care nu ne-am fi gandit daca nu ne-ar fi intrigat sintagma: „memorie musculara„. Scott Anthony, autorul articolului, preia acest concept din jargonul sportiv unde el defineste „o varianta de memorie procedurala care implica consolidarea unei anumite abilitati motrice in memorie cu ajutorul repetitiei.” Cu alte cuvinte, memoria musculara ii ajuta pe sportivi sa faca de nenumarate ori foarte bine o miscare/o serie de miscari care prima data cand le-au efectuat le-au asigurat succesul.

Dar ce legatura are asta cu inovatia? De fapt, in absenta ei, inovatia este doar o pornire interesanta, iesita din comun, care nu garanteaza neaparat performanta imbunatatita.

Autorul argumenteaza ca nici abordarea inovatoare si nici experienta anterioara nu sunt in sine garantii pentru succes, pentru ca inovatia fara disciplina nu are prea multa valoare in organizatie. Memoria musculara este, in acest context, diferenta semnificativa intre o idee noua si o idee noua pusa bine in practica.

Citeste tot articolul Do Your Innovators Have the Right Muscle Memory? pentru a intelege care sunt criteriile dupa care organizatiile ar trebui sa isi evalueze candidatii pe dimensiunea de inovatie.

Data articol: ianuarie 10, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam