Hot Now

De ce trebuie sa fie HR-ul strategic?

29 09 2010, Portal HR , Comenteaza, 5.850 afisari

Aflati care sunt cele 3 lectii esentiale pentru responsabilii de HR si de dezvoltare organizationala inspirate de Dave Ulrich, Human Resource Champions, Harvard Business School Press, 1997.

V-ati gandit pana acum ca HR-ul ar trebui definit nu prin ceea ce face, ci prin ceea ce aduce/ livreaza organizatiei? Prin rezultatele efective care cresc valoarea organizatiei in fata clientilor, investitorilor si angajatilor?
Faceti chiar azi o analiza a acestor rezultate concrete pe care le aduceti in organizatie. Elaborati si implementati fiecare program avand in vedere aceste obiective.

Tot aici puteti revedea cateva idei cheie despre managementul strategic al functiei de HR si despre cat de importanta este cunoasterea organizatiei, de la misiune si valori, la competente concrete.

Daca va intrebati ce impact are demotivarea unui angajat asupra satisfactiei clientilor, diagrama The Employee-Customer-Profit Linkage, Source: Ulrich et al., „Employee & Customer Attachment,” Human Resource Planning 14/2, explica totul foarte clar. Impreuna cu Spirala performantei si Avantajele unei strategii organizationale bazate pe oameni, o sa va ajute sa constientizati mai bine importanta managementului HR strategic.

Linkul acesta mai include si o lista interesanta a competentelor HR la mare cautare in zilele noastre, precum si o enumerare a zonelor de impact pentru resurse umane (de la managementul schimbarii, la eficacitate organizationala etc.)

Accesati linkul.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter