Hot Now

Evaluarea în vederea angajării – soluții sau probleme?

16 01 2012, Portal HR , 2 comentarii, 5.348 afisari

Pentru recrutori, indiferent de nivelul de experiență pe care îl au, existența unui proces bine pus la punct de evaluare a candidaților, care să includă teste specifice și relevante, este o adevărată „gură de oxigen”. Mirajul predicției candidatului potrivit este unul atât de puternic încât de multe ori companiile cad în capcana achiziționării și utilizării unor teste pre-angajare care, din păcate, nu oferă de fapt răspunsurile atât de dorite sau, și mai grav, oferă răspunsuri proaste.

Ca regulă de aur noi recomandăm ca nicio evaluare din cadrul procesului de recrutare să nu constituie în sine un filtru absolut de selecție. Cu cât varietatea metodelor este mai mare (și mai adaptată poziției pentru care se face recrutarea), cu atât concluzia finală („pe care candidat să îl alegem?”) are mai multe șanse de a oferi o predicție de performanță ulterioară mai corectă.

Pe cât de mult recomandâm evitarea utilizării neinspirate a unor mijloace de evaluare irelevante, pe atât de mult credem însă că, bine pus la punct, un proces de evaluare complex ar trebui să fie nu doar un deziderat ci o regulă. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm pentru data de 18 ianuarie 2012 webinarul ERE pe această temă.

Reprezentantul unei firme independente care se ocupă cu evaluare furnizorilor de soluții de evaluare pre-angajare va aborda pe parcursul acestui webinar subiecte critice precum:

– elaborarea unei strategii de evaluare cu adevărat eficiente;

– punerea la punct a unor procese și nu amestecul de teste;

– identificarea parametrilor cheie pe baza cărora trebuie făcută evaluarea (și aleși furnizorii);

– elaborarea unei metodologii de selecție a furnizorilor de astfel de soluții;

– resurse esențiale pentru înțelegerea pieței soluțiilor de evaluare.

Află ma multe detalii și înscrie-te la webinarul Show Me The Money! Choosing A Pre-Employment Assessment Partner din data de 18 ianuarie 2012.

Comentarii (2)
  1. Tipa de la HR spune:

    Mi se pare o idee foarte buna acest webinar, mai ales pentru ca evaluarea pre-angajare nu este un subiect foarte des abordat nici in publicatiile de specialitate. De asemenea companiile fac aceasta evaluare „dupa ureche”, majoritatea aplica testari psihometrice fara a detine insa o licenta sau fara vreo pregatire domeniu.

  2. Iuliana spune:

    Ma bucur ca pe zi ce trece oamenii evolueaza si pun in practica tot felul de idei si solutii noi, la problemele cu care ne confruntam astazi, ca de exemplu alegerea unui job potrivit sau alegerea unui candidat potrivit.Cum sunt in cautarea unui loc de munca, mi-ar placea sa intalnesc cat mai multi recrutori care stapanesc metodele de selectie pentru personalul ce si-l doresc in companiile din care ei fac parte.Astfel ar usura atat munca organizatiei cat si munca noastra a angajatilor, deoarece firma respectiva nu va mai investi timp si bani in candidati care nu se potrivesc mediului de lucru, iar noi angajatii nu ne-am mai frustra si schimba atatea joburi pana ce il gasim pe cel potrivit.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter