Hot Now

Falimentul morcovului si al batului (Conferinta TED)

29 09 2010, Portal HR , Comenteaza, 7.208 afisari

Companiile fac asta de zeci de ani. Calculeaza si recalculeaza bugete, discutiile de performanta se finalizeaza cu aceleasi subiecte, motivatia functioneaza pe modelul: “daca faci asta… primesti asta…”.

Stiinta a demonstrat insa un fapt foarte simplu. Cu metoda morcovului si a batului vom motiva doar magari care executa sarcini repetitive, periodice, de rutina. Viziunea, strategia, inovatia, creativitatea, gandirea in afara cutiei… toate astea nu se hranesc cu morcovi si lipsa lor nu se sanctioneaza cu batul.

Atentie! Sarcinile repetitive, de rutina, periodice au importanta lor de necontestat, mai ales daca nu pot fi automatizate. Dar doar cu ele nu ne facem mai mari, mai puternici, mai frumosi ca organizatie sau individ. Avem nevoie de sens inalt, de motive intrinseci, de autonomie si valoare.

Modelul morcovului si al batului este istorie, Dan Pink, analist de cariera, demonstreaza asta fara drept de apel. Rasplata materiala nu face decat sa limiteze viziunea, sa inregimenteze gandirea, sa omoare ideile.

Haideti sa iesim din folclor si sa functionam in secolul 21 adaptandu-ne la o realitate simpla: lucram cu oameni, nu cu magari. Sa ii tratam ca atare.

Lasa-te convins! Gandeste-te ca este foarte posibil sa aiba dreptate!

Asculta conferinta lui Dan Pink de pe TED. Sunt doar 18 minute pana la inceputul unei noi viziuni asupra motivatiei… a ta si a celorlalti.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Cu toate că telemunca are o reglementare în legislația noastră încă de acum aproape trei ani, Legea nr. 81/2018, dovedită extrem de utilă când, acum un an de zile, a venit un îndemn oficial, odată cu instalarea stării de urgență, la trimiterea angajaților să lucreze de acasă, acolo unde e posibil, legea are în continuare […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 14 aprilie, între orele 15:00 – 17:30, o nouă ediție CIO TALKS „Digital first. The new era of hybrid workplace”. Acest webcast explorează schimbarea de mentalitate pe care o generează noua normalitate a muncii de tip hibrid (WFH/WFO), dar și adaptarea spectaculoasă a strategiilor de business la noua realitate. […]

Detalii

Revista Biz, vocea originală și profesionistă a presei de business românești, aniversează un an de când oferă cititorilor newsletterul Biz Good News și acces la cele mai importante știri care prezintă mediul de afaceri din pandemie. Exact acum un an, în perioada în care trusturile de presă făceau trafic prezentând realitatea sumbră și deciziile controversate […]

Detalii

Ca lider, ca să transmiți și să creezi încredere, trebuie să ajungi, întâi de toate, la filonul tău de autenticitate și adevăr. Pentru asta este nevoie să îți asumi un proces de autoreflecție care să te reconecteze la tine și la ceilalți în mod onest. Iar asta cere curaj. La Erisma-Leadership Creativ creăm premisele pentru […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter