Hot Now

Falimentul morcovului si al batului (Conferinta TED)

29 09 2010, Portal HR , Comenteaza, 7.949 afisari

Companiile fac asta de zeci de ani. Calculeaza si recalculeaza bugete, discutiile de performanta se finalizeaza cu aceleasi subiecte, motivatia functioneaza pe modelul: “daca faci asta… primesti asta…”.

Stiinta a demonstrat insa un fapt foarte simplu. Cu metoda morcovului si a batului vom motiva doar magari care executa sarcini repetitive, periodice, de rutina. Viziunea, strategia, inovatia, creativitatea, gandirea in afara cutiei… toate astea nu se hranesc cu morcovi si lipsa lor nu se sanctioneaza cu batul.

Atentie! Sarcinile repetitive, de rutina, periodice au importanta lor de necontestat, mai ales daca nu pot fi automatizate. Dar doar cu ele nu ne facem mai mari, mai puternici, mai frumosi ca organizatie sau individ. Avem nevoie de sens inalt, de motive intrinseci, de autonomie si valoare.

Modelul morcovului si al batului este istorie, Dan Pink, analist de cariera, demonstreaza asta fara drept de apel. Rasplata materiala nu face decat sa limiteze viziunea, sa inregimenteze gandirea, sa omoare ideile.

Haideti sa iesim din folclor si sa functionam in secolul 21 adaptandu-ne la o realitate simpla: lucram cu oameni, nu cu magari. Sa ii tratam ca atare.

Lasa-te convins! Gandeste-te ca este foarte posibil sa aiba dreptate!

Asculta conferinta lui Dan Pink de pe TED. Sunt doar 18 minute pana la inceputul unei noi viziuni asupra motivatiei… a ta si a celorlalti.

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter