Hot Now

Informații importante înainte de a accepta un job

02 09 2014, Career Advisor , Comenteaza, 3.170 afisari

Având în vedere dificultatea cu care se găsesc joburi în piață, impulsul de a accepta prea ușor prima ofertă care ne iese în cale este cât se poate de firesc. Dar, odată ce l-am conștientizat, e bine să ne rezervăm puțin timp înainte de a lua o decizie care ne poate afecta semnificativ atât viața profesională cât și pe cea personală.

Un job nou este mult mai mult decât un birou nou, colegi noi și feluri diferite de mâncare pentru pauza de masă. O alegere greșită ne poate duce în timp scurt la crize profesionale și blocaje a căror depășire necesită mult mai mult decât… un alt job.

Iată, așadar, câteva aspecte pe care trebuie să le avem în vedere înainte de a accepta o ofertă:

1. Am primit o fișă de post actualizată? Am discutat pe marginea ei cu managerul căruia urmează să îi raportăm și care ne va măsura performanța?

2. Am primit o ofertă personalizată? Știm exact care este pachetul de compensații și beneficii, care este traseul posibil de carieră în organizație pentru o persoană care ocupă poziția respectivă?

3. Știm de ce este poziția vacantă? Știm de ce a plecat persoana care a ocupat poziția înaintea noastră?

4. Știm care urmează să fie colegii cu care vom interacționa cel mai mult/ a căror performanță ne afectează cel mai mult munca pe care urmează să o facem?

5. Am discutat cu potențiali/viitori colegi despre modul de lucru din organizație, despre modul în care se iau deciziile, despre momente dificile/crize și cum au fost ele depășite?

Pentru și mai multe idei despre informații critice necesare pentru a lua o decizie inspirată în ceea ce privește o ofertă de job, citiți tot articolul de pe The Muse, 12 Critical Things to Consider Before You Take the Job, sau urmăriți infograficul de mai jos:

14662

 

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter