Secțiune susținută de

Lista recrutorului – de făcut în 2013

Portal HR \ Opinia consultantului \ Lista recrutorului – de făcut în 2013

Începutul de an este un moment propice pentru liste… 🙂 Din păcate, adesea lucrurile de pe liste rămân… pe liste, făcând efortul de prioritizare irelevant. Dacă, totuși, pe undeva în capul listei voastre este și dorința de a lucra mai eficient, vă propunem pentru azi un articol despre ce ar trebui să facă recrutorul în 2013, ca model/sursă de inspirație sau măcar ca o modalitate de a vă aduce aminte care sunt lucrurile/acțiunile care aduc valoare muncii pe care o faceți și vă ajută să aveți succes.

Ce ar trebui să faci ca recrutor în 2013?

1. Sa dai întotdeauna feedback/răspuns candidaților. Chiar dacă trimiți doar un e-mail, respectă-ți promisiunea de a reveni cu vești despre proiectul de recrutare în care este implicat fiecare din candidații cu care ai stat de vorbă. Ideal, după părerea noastră, este să îți stabilești o regulă simplă: telefon pentru cei pe care i-ai văzut la interviu, e-mail pentru cei cu care doar ai discutat teoretic despre proiect. Și, mai ales, stabilește corect nivelul de așteptări din partea candidatului. Spune-i când să se aștepte la un răspuns și pe ce cale va veni acesta… și, evident, respectă ce ai stabilit.

2. folosești toate mijloacele tehnice pe care le ai la dispoziție pentru a fi mai eficient în munca ta. Poate să fie vorba de utilizarea eficientă a unui ATS sau de postarea de anunțuri de joburi pe site-ul de cariere al companiei, de utilizarea paginii de Facebook etc. Important este să nu ignori niciunul din instrumentele care ar putea să îți facă munca mai ușoară.

3. pretinzi să fii tratat așa cum e corect. Impune-te ca un profesionist prin tot ceea ce faci și cere respect de la cei cu care interacționezi (prin atitudini/rezultatele pe care le oferi și, în general, prin calitatea muncii tale).

4. Să te pui în locul candidaților. Gândește din punctul lor de vedere, înțelege cum iau deciziile, ce îi influențeaza, de ce ar accepta sau refuza un post. Treci de partea lor și fă din procesul de recrutare unul de consiliere în carieră.

5. Să nu minți. Știm, s-ar putea să fie dificil, mai ales că, din postura de recrutor, ești întotdeauna la mijloc între candidat și client (extern sau intern). Dar propune-ți să spui lucrurile pe față și vei descoperi că, în timp, vei avea de câștigat.

Descoperă ce mai trebuie să pui pe lista de lucruri de făcut în 2013 citind tot articolul A Recruiter To-Do List for 2013.

Data articol: ianuarie 3, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam