Hot Now

Responsabilitate în social media: gândește înainte să apeși!

16 12 2011, Cristiana Constantinescu , Comenteaza, 3.591 afisari

În engleză sună mai bine: think before you act! Iar dacă ne referim la social media, acțiunea se mută pe tastatură, nu-i așa? Pentru că o simplă apăsare Enter îți poate ruina imaginea. Ca persoană sau ca și companie.

Despre responsabilitate în rețelele sociale se vorbește tot mai mult. Pentru că social media se globalizează și tot ceea ce postăm pe site-urile de socializare este vizibil peste tot și lasă urme.

În cadrul conferinței despre recrutarea în social media organizată de BestJobs pe 29 noiembrie 2011 (Social Media Recruitment 2011), Tudor Galoș (Consumer Marketing Manager, Microsoft) a vorbit și despre responsabilitate în social media, despre senioritate, prioritizare și control.

“Be in charge!“, este îndemnul acestuia. “Dacă declari, pe pagina ta sau a companiei, se știe că…, reacția oricui va fi: De unde știi? Prove it! O poți demonstra?”, a mai spus Tudor Galoș. Pentru că, în cazul în care nu poți argumenta tot ce susții, apare pericolul de overshooting.

Despre overshooting în social media

Termenul este preluat din aviația militară, din timpul Celui de Al Doilea Război Mondial, spune Tudor Galoș, și descrie o situație în care un avion care atacă un aparat inamic se apropie prea mult de aripa acestuia, devenind din atacator – atacat. Mai simplu spus, este o conjunctură care apare atunci când întreci o anumită limită, a siguranței, și te expui periculos de mult.

În social media pericolul de overshooting apare mai ales în cazul acelora care, crezând că dețin controlul asupra oricărei situații, se supraexpun pe site-urile de socializare sau fac afirmații pe care nu le pot demonstra. Astfel, pierd controlul și își compromit imaginea.

Ca să eviți acest pericol, arată mereu că ești in charge, demonstrează tot ceea ce susții, poartă-te cu maturitate și, mai ales, responsablitate. Să nu-ți fie teamă să-ți recunoști eșecurile sau succesele, e mai sănătos decât să ai doar iluzia că deții cotrolul a tot ceea ce postezi.

Și în acest caz, ca în multe alte aspecte legate de ceea ce postăm în social media, educația (cei șapte ani de acasă, anii de facultate, experiența de business) își lasă amprenta asupra comportamentului fiecăruia.

În concluzie, dacă nu ești stăpân pe cunoștințele tale, abține-te să scrii, iar dacă nu știi despre ce este vorba recunoaște asta. Gândește-te de fiecare dată când postezi că părerea ta va fi indexată, fie că postezi în numele tău personal sau de pe pagina de companie. Atenție să nu te poziționezi fără să îți dai seama în poziția de overshooting!

Citește mai mult despre problemele legale ale recrutării prin social media, sau despre cum gestionează companiile crizele din online.

Pentru exemple de overshooting care poate duce la concediere, citește acest articol.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter