Secțiune susținută de

Resurse umane 2.0

Portal HR \ Actual \ Resurse umane 2.0

Internetul ofera in clipa de fata resurse surprinzatoare pentru schimbarea abordarilor traditionale si in resurse umane. Se vorbeste mult despre relevanta si importanta retelelor sociale in recrutare, despre Web 2.0 si nu numai.

Ce este, de fapt, Web 2.0? Cum faciliteaza toate aceste aplicatii noi un efort de calitate in resurse umane si care este, de fapt, relevanta lor pentru generatia care a crescut/ creste avand internet-ul ca o a doua natura?

Ca om de resurse umane, nu poti sa nu te intrebi cum ai putea sa impaci o inertie de a face lucrurile intr-un anumit fel cu nevoile unei generatii al carei mod de functionare (si in sensul motivational) nu mai este deloc unul traditional.

Podcast-ul acesta de la CIPD lanseaza cateva dintre aceste idei, dar nu le lasa la nivel teoretic. Participantii (CIPD, IBM, T-mobile etc) discuta pe situatii concrete (cum a ajutat Web 2.0 un proces de recrutare, cum si cand trebuie utilizata tehnologia cu exemple, cum a crescut numarul aplicantilor intr-un proces de recrutare dupa ce beneficiarii au decis sa utilizeze YouTube etc.)

Am inteles. Fara Web 2.0 nu avem mari sanse de reusita. Dar de unde sa il apucam?

Ascultati podcastul, lucrurile vor fi mult mai clare dupa aceea si upgrade-ul la Resurse Umane 2.0 mai usor.

Auditie placuta!

Click aici pentru a lansa podcastul.

Data articol: septembrie 30, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam