Secțiune susținută de

Spațiul biroului și impactul asupra angajatului

Portal HR \ HR Pedia \ Spațiul biroului și impactul asupra angajatului

Vi s-a întâmplat să vă doriți să părăsiți un loc de muncă din cauza spațiului nepotrivit în care vă desfășurați activitatea? Cât de ușor v-a fost să vă obișnuiți cu munca într-un spațiu deschis (open space)? Cum credeți că vă afectează excesul de lumină artificială performanțele la job?

Dacă măcar una din întrebările de mai sus seamănă cu o dilemă de care v-ați lovit până acum, cu siguranță o să vă intereseze resursele pe care vi le recomandăm azi. Am pornit de la nevoia de a vedea în ce măsură există studii care să dovedească faptul că spațiul biroului/condițiile de muncă ne afectează performanțele în mod semnificativ. Iată ce am descoperit:

1. Dimensiunea spațiului de muncă pus la dispoziție unui angajat îi afectează semnificativ acestuia capacitatea de a gândi creativ, conform unui studiu publicat în revista Psychological Science.

2. Productivitatea angajaților poate fi dramatic influențată de calitatea designului interior al birourilor, conform acestui raport.

3. Spațiile deschise au șanse mai mari din punct de vedere statistic să reducă incidentele cauzate de comportamente nepotrivite la locul de muncă, conform acestei prezentări.

4. În birourile în care nu există plante vii, angajații tind să aibă un nivel mai scăzut de satisfacție cu jobul/organizația, menționează acest articol.

Biroul vostru cum arată și cum credeți că vă influențează munca/productivitatea/nivelul de motivație/implicarea?

Data articol: februarie 17, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam