Vi s-a întâmplat să vă doriți să părăsiți un loc de muncă din cauza spațiului nepotrivit în care vă desfășurați activitatea? Cât de ușor v-a fost să vă obișnuiți cu munca într-un spațiu deschis (open space)? Cum credeți că vă afectează excesul de lumină artificială performanțele la job?
Dacă măcar una din întrebările de mai sus seamănă cu o dilemă de care v-ați lovit până acum, cu siguranță o să vă intereseze resursele pe care vi le recomandăm azi. Am pornit de la nevoia de a vedea în ce măsură există studii care să dovedească faptul că spațiul biroului/condițiile de muncă ne afectează performanțele în mod semnificativ. Iată ce am descoperit:
1. Dimensiunea spațiului de muncă pus la dispoziție unui angajat îi afectează semnificativ acestuia capacitatea de a gândi creativ, conform unui studiu publicat în revista Psychological Science.
2. Productivitatea angajaților poate fi dramatic influențată de calitatea designului interior al birourilor, conform acestui raport.
3. Spațiile deschise au șanse mai mari din punct de vedere statistic să reducă incidentele cauzate de comportamente nepotrivite la locul de muncă, conform acestei prezentări.
4. În birourile în care nu există plante vii, angajații tind să aibă un nivel mai scăzut de satisfacție cu jobul/organizația, menționează acest articol.
Biroul vostru cum arată și cum credeți că vă influențează munca/productivitatea/nivelul de motivație/implicarea?
BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]
DetaliiSoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]
DetaliiMullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]
DetaliiDora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]
Detalii
Buna ziua,
legat de acest articol, am si eu o problema privind spatiul de desfasurare al activitatii. In ultimul timp gasesc numai birouri prevazute cu aer conditionat (inclusiv iarna) – asa-zise ventiloconvectoare. Eu am dezvoltat o sensibilitate la aerul conditionat si din cauza unei sinuzite si a unei spondiloze nu am voie sa stau in cladiri prevazute cu aer conditionat si am dureri groaznice de cap daca stau inclusiv doua ore. Medicii mi-au spus sa evit astfel de spatii. Intrebarea mea este ce sanse am sa ma angajez in conditiile in care birourile sunt prevazute din ce in ce mai mult cu astfel de dispozitive, ba unii angajatori ma mai si iau in ras referitor la acest aspect.