Hot Now

Studiu Accenture: Inteligența artificială este principala prioritate digitală a directorilor executivi 

11 05 2023, Portal HR , Comenteaza, 166 afisari

Aproape trei sferturi (73%) dintre companii prioritizează inteligența artificială în detrimentul tuturor celorlalte investiții digitale cu obiectivul imediat de îmbunătățire a rezilienței operaționale într-un context fără precedent, conform unui studiu realizat de Accenture (NYSE:ACN).

Raportul Reinventing Enterprise Operations a constatat că 90% dintre liderii de afaceri aplică inteligența artificială pentru a aborda aspecte ale rezilienței operaționale, care acoperă activitățile bazate pe date, cum ar fi finanțele (89%) și lanțul de aprovizionare (88%), până la experimentarea cu inteligența artificială generativă.


În cadrul studiului, organizațiile au fost evaluate pe baza a șase indicatori de maturitate operațională: inteligență artificială, date, procese, talente, colaborare și experiența părților interesate. Deși doar câteva companii (9%) au atins maturitatea pe toate planurile, cele care au reușit au înregistrat în medie marje operaționale de 1,4 ori mai mari decât cele ale concurenților, și, în același timp, a generat inovare cu 42% mai rapidă, un grad de sustenabilitate mai ridicat cu 34% și scoruri de satisfacție cu 30% mai mari.

 „Toți directorii executivi sunt presați să se digitalizeze mai repede, să pună mai multă reziliență în afaceri și să găsească noi căi de creștere„, a declarat Yusuf Tayob, director executiv al grupului Accenture Operations. „Investițiile corecte în tehnologie, în timp ce se promovează talentele, datele și procesele, sunt cele care conduc la o nouă frontieră a performanței.”

Cu o strategie de recrutare a talentelor care reflectă datele și maturitatea digitală, companiile au înregistrat în medie o productivitate de aproape trei ori mai mare atunci când au prioritizat activitățile de formare și competențele specializate pentru a răspunde nevoilor de recrutare a personalului. Acest lucru a fost confirmat și de investițiile care se fac în noi modalități de lucru (citate de 94%) și de cei 90% dintre respondenții (COO, CIO, CHRO) care intenționează să crească numărul de personal specializat și tehnic în următorii trei ani.

Pentru a profita pe deplin de această oportunitate, liderii ar trebui să adopte aceste cinci inițiative pentru a dezvolta operațiunile și a atinge o nouă frontieră a performanței:

  • Umanizarea experiențelor de inteligență artificială: explorarea de noi cazuri de utilizare pentru a îmbunătăți rezultatele legate de experiență și pentru a simplifica relațiile cu angajații și clienții.
  • Capacitate de decizie privind datele: definirea unei strategii clare care să reglementeze modul în care sunt create, colectate și completate datele, încurajând dezbaterile și eliminând prejudecățile pentru a capta cele mai eficiente informații care să ghideze procesul decizional.
  • Inovarea proceselor: Vizualizarea proceselor „așa cum sunt”, aplicarea cunoștințelor bazate pe inteligență artificială pentru a descoperi noi eficiențe, simulând în același timp schimbări de scenarii pentru a optimiza îmbunătățirea proceselor de afaceri.
  • Forța de muncă agilă: crearea agilității în cadrul strategiei forței de muncă; conferirea de competențe angajaților cu o gamă de instrumente tehnologice pentru a răspunde nevoilor.
  • Abordare de 360°: Crearea de valoare în mod holistic, construind-o de la zero și în toate funcțiile, utilizând perspective bazate pe date, de la clienți, angajați și alți parteneri din ecosistem.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Cătălin Cîrnaru, Director operațiuni, și Ionuț Cîrstea, Director vânzări, vor face parte din echipa de senior management Flanco Mirela Petruș a preluat conducerea departamentului de HR al retailerului Începând cu luna mai, Flanco Retail a extins echipa de senior management a companiei cu doi noi membri. Astfel, Cătălin Cîrnaru, Director operațiuni, și Ionuț Cîrstea, Director […]

Detalii

Autor: Claudia Sofianu, Partener, liderul departamentului de Impozit pe venit si contribuţii sociale, EY România Directiva (UE) 2023/970 din 10 mai 2023, denumită în continuare „Directiva”, reprezintă o inițiativă majoră adoptată de Parlamentul European și de către Consiliu în cadrul eforturilor de combatere a inegalităților de gen. Conform statisticilor furnizate de Eurostat, observăm că o […]

Detalii

Finalul anului universitar înseamnă, pentru mulți tineri, inițierea unui proces de căutare a unui loc de muncă, unii dintre ei fiind la primul demers de acest fel. Companiile fac și ele eforturi să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe […]

Detalii

Experiența angajaților, parcursul lor în organizație – de la recrutare și până la exit interview -, nevoile acestora într-o piață a muncii post-pandemie, digitalizarea departamentului de HR și integrarea inteligenței artificiale în activitățile angajaților sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferinței „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter