Hot Now

Te plictisești la muncă? Foarte bine!

15 11 2017, Career Advisor , Comenteaza, 2.100 afisari

În universul hiper-conectat în care trăim, plictiseala riscă să pară un fel de defect de caracter, o stare mai degrabă rușinoasă despre care nu ar fi bine să vorbim cu ceilalți și căreia nu trebuie să îi cădem pradă sub nicio formă.

Când vine vorba de plictiseala la locul de muncă, lucrurile sunt cu atât mai delicate. O mărturisire de acest gen riscă să îți aducă eventuale critici referitoare la calitatea muncii depuse, la nivelul tău de interes și motivație etc.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că plictiseala este bună. O simțeam noi de ceva vreme :-), dar de curând am descoperit această afirmație într-una din discuțiile la care vă recomandăm să participați pe LinkedIn: How Boredom Can Make You Brilliant.

Dacă veți avea curiozitatea de a citi comentariile din această discuție și articolele pe această temă, veți descoperi cel puțin câteva idei care vă vor ajuta să vă raportați diferit la plictiseală:

  1. Deși până acum doar cei cu meserii creative au înțeles importanța timpului pe care îl petrecem singuri și perioadelor în care ne plictisim, un eseu publicat recent pe Harvard Business Review explică motivele pentru care și profesioniști mai pragmatici trebuie să aibă în vedere astfel de modalități de echilibrare și reinventare.
  2. Timpul pe care îl petrecem în singurătate, departe de stimuli (online și offline) este cel care „hrănește mintea”.
  3. Majoritatea locurilor de muncă actuale nu au, din păcate, spații care să încurajeze reflexia și singurătatea.
  4. Mai mult decât un spațiu alocat muncii individuale/pe cont propriu, companiile ar trebui să aibă în vedere o schimbare de mentalitate.
  5. Munca nu trebuie să se desfășoare doar sub ochii celorlalți pentru a fi considerată muncă.
  6. Cele mai multe idei cu adevărat inovatoare apar după ce ne-am deconectat de rutina zilnică și ne-am permis luxul de a „lenevi”.

Descoperiți de ce este importantă plictiseala și cum vă pot ajuta „leneveala” și singurătatea să deveniți mai eficienți, citind cartea Bored and Brilliant de Manoush Zomorodi.

În plus, puteți afla mai multe informații în articolul Being Bored at Work Is Actually a Good Thing, Research Says.

Sau, așa cum vă recomandam și mai sus, puteți să participați la discuția de pe LinkedIn pe această temă.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter