Hot Now

Tipologii de candidati

29 09 2010, Portal HR , Comenteaza, 7.719 afisari

Ca evaluator este esential sa controlati in permanenta discutia din timpul interviului. Atunci cand candidatul preia controlul (fie datorita agresivitatii excesive sau pasivitatii deranjante) este foarte putin probabil sa reusiti in continuare sa obtineti informatiile de care aveti nevoie pentru a evalua corect.

In articolele de mai jos sunt prezentate cateva din modalitatile de contracarare a comportamentelor candidatilor, comportamente care pot afecta calitatea interviului.

Inainte de a pune insa in aplicare oricare dintre aceste recomandari, nu uitati cele trei reguli de aur ale interviului:

  1. Interviul este cu atat mai util cu cat se desfasoara sub forma unei discutii relaxate.
  2. Indiferent de situatie, persoana din fata dumneavoastra trebuie tratata cu respect.
  3. Indiferent de atitudinea/ comportamentul candidatului din fata dumneavoastra, aveti intotdeauna in vedere posibilitatea ca aceste comportamente sa fie in principal consecinta emotiilor si implicit a mizei interviului.

Afla mai multe despre:

In realitate, candidatii fac dovada de amestecuri subtile de comportamente. Putem astfel intalni un Vorbaret-Agresiv, un Evaziv-Emotiv sau chiar si un Evaziv-Agresiv.

Este esential ca indiferent de situatie sa nu raspundem la comportamente cu acelasi gen de atitudine si sa urmarim cu flexibilitate planul de interviu pe care l-am elaborat la initierea procesului de recrutare.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter