Hot Now

Tot ce am port cu mine

03 11 2010, Portal HR , Comenteaza, 5.541 afisari

Cicero pare sa aiba in continuare dreptate… chiar si in universul organizatiilor in care ne actualizam zilnic competentele, abilitatile si ne crestem experientele.

Iata de ce va propunem azi un exercitiu de auto-analiza si implicit de dezvoltare personala care nu doar clarifica ceea ce suntem prin prisma punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si amenintarilor carora le putem face fata, dar ne ajuta si la pozitionarea mai buna in job, cariera si viata in general. Despre ce este vorba? Despre o analiza SWOT.

Analizele SWOT sunt o metoda eficienta si des intalnita de auto-cunoastere si pozitionare la nivel de business iar aplicarea tehnicii la nivel personal este similara.

Impartiti o foaie de hartie in patru cadrane mari:

Primul (din stanga sus) este cadranul PUNCTELOR TARI

Al doilea (din dreapta sus) este cadranul PUNCTELOR SLABE

Al treilea (din stanga jos) este cadranul OPORTUNITATILOR

Al patrulea (din dreapta jos) este cadranul PERICOLELOR

Ca sa completati cadranele cu informatiile cele mai utile unei analize ulterioare, va recomandam sa raspundeti la intrebarile din articolul Personal SWOT Analysis de pe Mindtools. Tot acolo puteti gasi si downloada un formular special conceput in acest sens.

Atentie!

Evitati abstractizarile si generalizarile. Este important sa va ganditi la contexte reale in care ati simtit manifestandu-se o calitate sau sabotandu-va o slabiciune. Amenintarile sunt cat se poate de reale, de concrete (vedeti pentru asta si exemplul oferit in articolul de pe Mindtools sau ganditi-va la situatii de genul: disponibilizarilor, reducerilor de bugete pentru departamentele in care lucrati, evaluarilor de performanta negative etc), oportunitatile sunt stimuli existenti de care putem profita acum. Acesta este si motivul pentru care in timp o analiza SWOT se schimba si este subtil afectata de decizii, abordari, alegeri pe care le facem sau care ne sunt impuse.

Odata finalizata completarea celor 4 cadrane, ce facem mai departe cu informatiile?

Incercati sa luati fiecare punct tare pe care l-ati identificat si sa decideti in ce masura si in ce contexte va poate ajuta sa contrabalansati o slabiciune, face fata unei amenintari sau beneficia de una dintre oportunitati. Ganditi-va, din nou, la situatii concrete si la modalitati in care puteti actiona pentru a schimba o stare de fapt care va cauzeaza nemultumire la locul de munca sau in viata personala.

O analiza SWOT este o modalitate eficienta de a constientiza credinte, valori si obiceiuri si de a le pune la munca in avantajul nostru. Acum si astazi.

Voi ce problema aveti si in ce cadran al analizei SWOT o puteti integra?


Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE în parteneriat cu Dell Technologies și Intel organizează joi, 16 iulie, între orele 16:00-17:30, evenimentul online cu tema “Leading Change for the Digital Future” care are loc sub umbrela CIO Talks. În ultimele luni am conștientizat cu toții că acum, mai mult ca niciodată, tehnologia trebuie să se afle în […]

Detalii

Deși companiile europene intenționează să accelereze transformarea digitală, este posibil ca investițiile lor mai lente în inovare să nu le permită să ajungă din urmă companiile americane și chineze Două treimi (66%) dintre liderii afacerilor la nivel mondial sunt încrezători că piața europeană va înregistra o revenire relativ rapidă în urma recesiunii economice cauzate de […]

Detalii

Regulamentul intern este un document obligatoriu pentru toți angajatorii și acesta a căpătat o importanță sporită în contextul epidemiei de coronavirus. De ce? Pentru că fiecare angajator trebuie să-și adapteze regulamentul intern la regulile de protecție sanitară stabilite recent prin legislație. Conform Codului muncii, regulamentul intern stabilește aspecte precum regulile de protecție, igienă și securitate în muncă, […]

Detalii

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter