Hot Now

Training la locul de muncă – soluția pentru creșterea moralului angajaților

05 11 2013, Portal HR , Comenteaza, 3.570 afisari

Criză, salarii mici, pachete micșorate sau aproape inexistente de beneficii, bugete de dezvoltare reduse și enumerarea poate continua. Efectul direct este, după cum e de așteptat, o scădere considerabilă a motivației, a nivelelor de energie și entuziasm ale angajaților. Se pare însă că soluția este mai la îndemână decât ne-am aștepta.

Pentru că moralul scăzut la locul de muncă este mai mult decât o situație trecătoare (ea atrage, de fapt, pierderi semnificative la nivel organizațional), este firesc să ne punem problema cum o putem remedia în condițiile bugetelor reduse de HR cu care trebuie să lucrăm. Iar infograficul pe care vi-l recomandăm azi vorbește despre on the job training ca fiind soluția accesibilă în acest caz.

Pentru început, ca să înțelegem adevărata dimensiune a gravității acestui subiect, iată cum afectează moralul scăzut al angajaților performanța organizațională:

1. scade productivitatea

2. crește absenteismul

3. favorizează apariția conflictelor la locul de muncă

4. crește turnover-ul de angajați.

Iată, așadar, cel puțin 4 motive pentru care este important să găsim o modalitate de contracara depresiile individuale și… organizaționale :-).

Înainte de a rezolva problema, haideți să vedem și ce o favorizează:

1. mediul lipsit de provocări

2. lipsa oportunităților de dezvoltare profesională

3. comunicarea deficientă

4. lipsa responsabilizării

5. neîncrederea în management

6. condițiile de lucru rigide

Și lista poate continua.

În acest context, un studiu a evaluat în ce măsură training-ul la locul de muncă poate fi util și iată care au fost concluziile:

1. 40% dintre cei intervievați au afirmat că i-a ajutat să își crească productivitatea

2. 35% dintre respondenți au afirmat că le-a crescut moralul

De fapt, training-ul la locul de muncă a fost votat metodă preferată de training de un număr mare de angajați. Iar dacă veți parcurge tot infograficul de mai jos veți descoperi și câteva sugestii despre ce ar trebui să includă acest training.

employee.moralev2

 Sursa: Mindflash – INFOGRAPHIC – Fighting Workplace Woes – How On-The-Job Training Boosts Employee Morale

Adauga comentariu

Cele mai noi

La o simplă accesare a celui mai utilizat motor de căutare, spre exemplu, pentru ”influencer”, obții rapid (în doar 0,49 de secunde) 473.000 de rezultate. Poți afla că există Social Media Stars Index, care îi ordonează pe cei mai importanți dintre ei, și că, de curând, ANAF a declanșat o campanie de verificări ce vizează […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și incluziune. La această ediție se vor aduce exemple concrete de transformare a afacerii prin tehnologia aliniată la principiile “Diversity Equality and Inclusion” și de instalare […]

Detalii

–          Peste 60% din angajații români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual –          Aproape 19% consideră că și-au îmbunătățit abilitatea de a atrage venituri –          61% s-ar gândi să accepte un loc de muncă în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanță Ediția de toamna a studiului Randstad Workmonitor indică […]

Detalii

Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două – trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter