Hot Now

Training la locul de muncă – soluția pentru creșterea moralului angajaților

05 11 2013, Portal HR , Comenteaza, 4.060 afisari

Criză, salarii mici, pachete micșorate sau aproape inexistente de beneficii, bugete de dezvoltare reduse și enumerarea poate continua. Efectul direct este, după cum e de așteptat, o scădere considerabilă a motivației, a nivelelor de energie și entuziasm ale angajaților. Se pare însă că soluția este mai la îndemână decât ne-am aștepta.

Pentru că moralul scăzut la locul de muncă este mai mult decât o situație trecătoare (ea atrage, de fapt, pierderi semnificative la nivel organizațional), este firesc să ne punem problema cum o putem remedia în condițiile bugetelor reduse de HR cu care trebuie să lucrăm. Iar infograficul pe care vi-l recomandăm azi vorbește despre on the job training ca fiind soluția accesibilă în acest caz.

Pentru început, ca să înțelegem adevărata dimensiune a gravității acestui subiect, iată cum afectează moralul scăzut al angajaților performanța organizațională:

1. scade productivitatea

2. crește absenteismul

3. favorizează apariția conflictelor la locul de muncă

4. crește turnover-ul de angajați.

Iată, așadar, cel puțin 4 motive pentru care este important să găsim o modalitate de contracara depresiile individuale și… organizaționale :-).

Înainte de a rezolva problema, haideți să vedem și ce o favorizează:

1. mediul lipsit de provocări

2. lipsa oportunităților de dezvoltare profesională

3. comunicarea deficientă

4. lipsa responsabilizării

5. neîncrederea în management

6. condițiile de lucru rigide

Și lista poate continua.

În acest context, un studiu a evaluat în ce măsură training-ul la locul de muncă poate fi util și iată care au fost concluziile:

1. 40% dintre cei intervievați au afirmat că i-a ajutat să își crească productivitatea

2. 35% dintre respondenți au afirmat că le-a crescut moralul

De fapt, training-ul la locul de muncă a fost votat metodă preferată de training de un număr mare de angajați. Iar dacă veți parcurge tot infograficul de mai jos veți descoperi și câteva sugestii despre ce ar trebui să includă acest training.

employee.moralev2

 Sursa: Mindflash – INFOGRAPHIC – Fighting Workplace Woes – How On-The-Job Training Boosts Employee Morale

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter