Hot Now

Transparența în planificarea succesiunii – avantajele

20 12 2011, Portal HR , Un comentariu, 4.989 afisari

În urmă cu ceva vreme vă recomandam pe PortalHR un articol de pe ERE în care planificarea succesiunii și mai ales transparența despre care mult specialiști vorbesc ca despre o necesitate era privită cu alți ochi.  John  Sullivan clarifica cu detalii relevante motivele pentru care ea riscă să fie adesea demotivantă și să aibă un efect contra-productiv în economia unui proces de management al talentelor care se dorește inspirat.

Ca în orice aspect legat de resurse umane, există însă și în acest caz și partea plină a paharului, motive pentru care anunțarea și recunoașterea publică a angajaților cu potențial și în care compania alege să investească semnificativ sunt o mișcare inspirată.

Iată câteva dintre ele:

1. Recunoașterea publică scoate în evidență angajatul într-un sens pozitiv și duce la creșterea nivelului de implicare, dedicare etc. Entuziasmul nu este doar al celui „numit”, ci și al managerului care se poate astfel mândri cu succesul efortului de dezvoltare.

2. Recunoașterea contrabalansează o stare firească de neliniște/nesiguranță prin care trec și angajații cu potențial în vremuri tulburi.

3. Pe termen mediu și lung, un proces de recunoaștere publică a potențialului poate duce la rate crescute de retenție a acestei categorii de personal.

4. Efectul recunoașterii publice poate crește gradul de seriozitate cu care angajații cu potențial (HIPO) abordează dezvoltarea personală și performanța.

5. Recunoașterea justifică o utilizare prioritizată a resurselor.

6. Atunci când angajatul înțelege rațiunea din spatele efortului de dezvoltare, acesta este mult mai ușor de pus în practică și rezultatele apar mai repede.

7. Păstrarea confidențialității în ceea ce privește numele celor considerați HIPO este dificilă, se lucrează mult mai ușor în condiții de transparență.

8. Deschiderea reduce confuzia privind modelele de urmat.

9. O listă deschisă încurajează diversitatea și descurajează acuzațiile de favoritism.

10. Transparența în acest subiect îi încurajează pe manageri să se implice activ în procesul de dezvoltare.

Citește tot articolul Succession Planning: Why Releasing the Names of High Potentials Is a Smart Move și descoperă și celelalte motive pentru care ai nevoie de transparență în planificarea succesiunii.

Comentarii (1)
  1. Ana Glavce spune:

    da, total de acord; cu o mare precautie: gestionarea corecta a asteptarilor pe care transparenta le genereaza…

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter