Hot Now

Transparența în planificarea succesiunii – avantajele

20 12 2011, Portal HR , Un comentariu, 5.102 afisari

În urmă cu ceva vreme vă recomandam pe PortalHR un articol de pe ERE în care planificarea succesiunii și mai ales transparența despre care mult specialiști vorbesc ca despre o necesitate era privită cu alți ochi.  John  Sullivan clarifica cu detalii relevante motivele pentru care ea riscă să fie adesea demotivantă și să aibă un efect contra-productiv în economia unui proces de management al talentelor care se dorește inspirat.

Ca în orice aspect legat de resurse umane, există însă și în acest caz și partea plină a paharului, motive pentru care anunțarea și recunoașterea publică a angajaților cu potențial și în care compania alege să investească semnificativ sunt o mișcare inspirată.

Iată câteva dintre ele:

1. Recunoașterea publică scoate în evidență angajatul într-un sens pozitiv și duce la creșterea nivelului de implicare, dedicare etc. Entuziasmul nu este doar al celui „numit”, ci și al managerului care se poate astfel mândri cu succesul efortului de dezvoltare.

2. Recunoașterea contrabalansează o stare firească de neliniște/nesiguranță prin care trec și angajații cu potențial în vremuri tulburi.

3. Pe termen mediu și lung, un proces de recunoaștere publică a potențialului poate duce la rate crescute de retenție a acestei categorii de personal.

4. Efectul recunoașterii publice poate crește gradul de seriozitate cu care angajații cu potențial (HIPO) abordează dezvoltarea personală și performanța.

5. Recunoașterea justifică o utilizare prioritizată a resurselor.

6. Atunci când angajatul înțelege rațiunea din spatele efortului de dezvoltare, acesta este mult mai ușor de pus în practică și rezultatele apar mai repede.

7. Păstrarea confidențialității în ceea ce privește numele celor considerați HIPO este dificilă, se lucrează mult mai ușor în condiții de transparență.

8. Deschiderea reduce confuzia privind modelele de urmat.

9. O listă deschisă încurajează diversitatea și descurajează acuzațiile de favoritism.

10. Transparența în acest subiect îi încurajează pe manageri să se implice activ în procesul de dezvoltare.

Citește tot articolul Succession Planning: Why Releasing the Names of High Potentials Is a Smart Move și descoperă și celelalte motive pentru care ai nevoie de transparență în planificarea succesiunii.

Comentarii (1)
  1. Ana Glavce spune:

    da, total de acord; cu o mare precautie: gestionarea corecta a asteptarilor pe care transparenta le genereaza…

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter