Hot Now

Tu chiar vrei să fii perfect?

11 07 2018, Career Advisor , Comenteaza, 890 afisari

Inspirația zilei de azi vine de la Seth Godin pe care, probabil, îl cunoașteți dacă ne citiți de ceva vreme. Postarea lui despre ce vrem să fim are legătură directă cu domeniul HR-ului și, evident, cu recrutarea, cu modul în care definim cerințele pentru candidatul pe care îl căutăm.

Așa cum spune și el, de cele mai multe ori, nu ne permitem să nu căutăm pe cineva PERFECT pentru jobul vacant, pe cineva care să fie productiv, flexibil și care să îi provoace pe ceilalți din echipă să dea tot ce e mai bun din ei.

De multe ori, modul în care definim profilul candidatului ideal, este surprinzător de asemănător cu modul în care ne stabilim obiectivele de dezvoltare, cu ceea ce ne dorim noi să devenim. Pentru că, nu-i așa, nimeni nu vrea să devină invizibil, ușor de manipulat sau un „bully”.

Pentru că așa ni s-a spus (acasă și la școală) că e bine, cădem în capcana de a ne dori perfecți, de a căuta mereu candidatul/clientul/furnizorul perfect.

Problema cu perfecțiunea este că tinde să anuleze toate celelalte calități valoroase. Atunci când consideri că faci totul perfect, va fi greu dacă nu imposibil să accepți feedback, să schimbi ceva, să concepi că celălalt de lângă tine ar putea avea dreptate, să te ridici după ce ai „căzut”, să te reinventezi etc.

După ce ai angajat candidatul perfect, sunt șanse mari să descoperi că, de fapt, aveai nevoie de cineva mai ieftin și cu o viteză mai mare de reacție.

Deci e bine să ne întrebăm mai devreme decât mai târziu: chiar vrem să fim perfecți?

Citiți și postarea lui Seth Godin pe această temă: What do you aspire to be?

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter