Hot Now

Tu chiar vrei să fii perfect?

11 07 2018, Career Advisor , Comenteaza, 955 afisari

Inspirația zilei de azi vine de la Seth Godin pe care, probabil, îl cunoașteți dacă ne citiți de ceva vreme. Postarea lui despre ce vrem să fim are legătură directă cu domeniul HR-ului și, evident, cu recrutarea, cu modul în care definim cerințele pentru candidatul pe care îl căutăm.

Așa cum spune și el, de cele mai multe ori, nu ne permitem să nu căutăm pe cineva PERFECT pentru jobul vacant, pe cineva care să fie productiv, flexibil și care să îi provoace pe ceilalți din echipă să dea tot ce e mai bun din ei.

De multe ori, modul în care definim profilul candidatului ideal, este surprinzător de asemănător cu modul în care ne stabilim obiectivele de dezvoltare, cu ceea ce ne dorim noi să devenim. Pentru că, nu-i așa, nimeni nu vrea să devină invizibil, ușor de manipulat sau un „bully”.

Pentru că așa ni s-a spus (acasă și la școală) că e bine, cădem în capcana de a ne dori perfecți, de a căuta mereu candidatul/clientul/furnizorul perfect.

Problema cu perfecțiunea este că tinde să anuleze toate celelalte calități valoroase. Atunci când consideri că faci totul perfect, va fi greu dacă nu imposibil să accepți feedback, să schimbi ceva, să concepi că celălalt de lângă tine ar putea avea dreptate, să te ridici după ce ai „căzut”, să te reinventezi etc.

După ce ai angajat candidatul perfect, sunt șanse mari să descoperi că, de fapt, aveai nevoie de cineva mai ieftin și cu o viteză mai mare de reacție.

Deci e bine să ne întrebăm mai devreme decât mai târziu: chiar vrem să fim perfecți?

Citiți și postarea lui Seth Godin pe această temă: What do you aspire to be?

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter