Hot Now

Tu chiar vrei să fii perfect?

11 07 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.033 afisari

Inspirația zilei de azi vine de la Seth Godin pe care, probabil, îl cunoașteți dacă ne citiți de ceva vreme. Postarea lui despre ce vrem să fim are legătură directă cu domeniul HR-ului și, evident, cu recrutarea, cu modul în care definim cerințele pentru candidatul pe care îl căutăm.

Așa cum spune și el, de cele mai multe ori, nu ne permitem să nu căutăm pe cineva PERFECT pentru jobul vacant, pe cineva care să fie productiv, flexibil și care să îi provoace pe ceilalți din echipă să dea tot ce e mai bun din ei.

De multe ori, modul în care definim profilul candidatului ideal, este surprinzător de asemănător cu modul în care ne stabilim obiectivele de dezvoltare, cu ceea ce ne dorim noi să devenim. Pentru că, nu-i așa, nimeni nu vrea să devină invizibil, ușor de manipulat sau un „bully”.

Pentru că așa ni s-a spus (acasă și la școală) că e bine, cădem în capcana de a ne dori perfecți, de a căuta mereu candidatul/clientul/furnizorul perfect.

Problema cu perfecțiunea este că tinde să anuleze toate celelalte calități valoroase. Atunci când consideri că faci totul perfect, va fi greu dacă nu imposibil să accepți feedback, să schimbi ceva, să concepi că celălalt de lângă tine ar putea avea dreptate, să te ridici după ce ai „căzut”, să te reinventezi etc.

După ce ai angajat candidatul perfect, sunt șanse mari să descoperi că, de fapt, aveai nevoie de cineva mai ieftin și cu o viteză mai mare de reacție.

Deci e bine să ne întrebăm mai devreme decât mai târziu: chiar vrem să fim perfecți?

Citiți și postarea lui Seth Godin pe această temă: What do you aspire to be?

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Trendurile în HR în 2021, discutate la conferința „Top Angajatori –Undelucram.ro” Unele dintre cele mai apreciate companii din România vin la conferința „Top Angajatori -Undelucram.ro” din 4 martie Microsoft, Orange, EY, JYSK, Libra Internet Bank, LIDL – speakeri Trendurile anului 2021 și soluțiile găsite în 2020 – principalele teme ale conferinței 2021- anul optimismului Ce […]

Detalii

În contextul în care pandemia a dus la schimbarea completă a modului în care lucrăm, interacționăm, specialiștii de HR și liderii organizațiilor sunt supuși unui constant proces de transformare și adaptare. Automatizarea, inteligența artificială, digitalizarea au ajuns să ocupe un rol cheie în viața noastră, aducând după sine schimbări ce trebuie făcute rapid, dar și […]

Detalii

Pe măsură ce companiile trec de la reacția la criză, la o etapă de reinventare, cei mai îndrăzneți și vizionari lideri – cei care folosesc tehnologia pentru a-și însuși schimbarea – vor defini viitorul, concluzionează raportul Accenture Technology Vision 2021. Studiul, realizat anual de Accenture (NYSE: ACN) și ajuns la a 21-a ediție, previzionează principalele […]

Detalii

Testarea epidemiologică și/sau vaccinarea angajaților ocupă primul loc în topul beneficiilor nou incluse în Codul Fiscal care vor fi acordate de către angajatorii din România, urmate de sumele acordate pentru telemuncă în limita a 400 lei și cele pentru educația timpurie a copiilor, potrivit sondajului HR Barometru realizat de PwC România. ”Interesul angajatorilor pentru fiecare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter