Hot Now

Tu cum rezolvi neînțelegerile la locul de muncă?

08 10 2013, Portal HR , 2 comentarii, 3.472 afisari

Probabil că răspunsul depinde în mare parte de poziționarea ierarhică a persoanei cu care ești în dezacord, nu? 🙂 Oricum, indiferent dacă este vorba de un coleg, de un superior sau de superiorul unui superior, neînțelegerile la locul de muncă au șanse mari să erodeze încrederea în sine și, evident, performanța tuturor celor implicați.

Articolul de azi de pe blogul lui Seth Godin ne-a făcut să ne gândim la modalități constructive de a aborda și implicit soluționa conflictele/neînțelegerile… chiar și la birou, în condițiile unui mediu în care „politica” este la ea acasă.

Astfel, am putea încerca să tratăm neînțelegerile ca pe o problemă de:

1. Marketing – e posibil ca mai multă informație și informare să rezolve neînțelegerea într-un mod amiabil pentru ambele părți.

2. Politică – poate că cel din fața ta își susține punctul de vedere până în pânzele albe doar din motive pur egoiste.

3. Filtrare – dacă te faci că nu auzi, poate problema trece de la sine.

4. Marketing, dar în profunzime – de fapt, cel mai greu este să te pui în „papucii” celuilalt.

Pentru mai multe detalii despre modul în care putem trata neînțelegerile, citiți tot articolul The easiest way to disagree with someone.

Voi ce strategie aplicați când e vorba de neînțelegerile la birou?

Tu cum tratezi neînțelegerile la locul de muncă? Ca pe o problemă de:

View Results

Loading ... Loading ...

Pentru și mai multe idei despre cum puteți gestiona eficient conflictele la locul de muncă, vă recomandăm și articolul Managing Conflict in Meetings de pe Mindtools, un mini-ghid pentru situațiile „inflamate” la locul de muncă.

Comentarii (2)
  1. doar atat? spune:

    etica si deontologia profesionala se afla pe undeva, sau totul este legat STRICT de marketing & politica ? 🙂

    • Portal HR spune:

      Articolul recomandat de noi insista tocmai pe mai multa atentie atunci cand e vorba de celalalt… implicit, la nivel profesional, asta presupune un nivel ridicat de etica si deontologie.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter