Hot Now

Tu știi de ce nu ai obținut jobul?

26 11 2015, Portal HR , Comenteaza, 1.614 afisari

Câți dintre noi, după ce am participat la un interviu, ne analizăm comportamentele și răspunsurile pentru a descoperi ce putem face mai bine data viitoare?

Câți dintre noi, după ce am participat la un interviu și nu mai suntem contactați pentru etapa următoare sau primim un răspuns negativ, luăm în calcul și posibilitatea ca refuzul să nu aibă nicio legătură cu persoana noastră?

Articolul de pe LinkedIn pe care vi-l recomandăm azi ne-a atras atenția pentru că adresează inspirat aceste două stări de fapt. Să vedem, pentru început, care ar fi protocolul de respectat (de către candidat) după fiecare interviu:

  1. Notează tot ce îți aduci aminte despre interviu (de la comportamente, atitudini, la întrebări și răspunsuri, ale tale și ale evaluatorului)
  2. Discută cu cineva de încredere despre ce ți-ai notat (e foarte posibil ca pe parcursul discuției să îți aduci aminte aspecte de care ai uitat între timp);
  3. Învață din experiența prin care ai trecut (e ceva ce puteai să faci mai bine? e vreun răspuns pe care îți dai seama că ai fi putut să îl construiești altfel?) Cea mai importantă concluzie ar trebui să fie aceea că interviurile cele mai bune sunt cele în care ești 100% prezent, nu cele în care, în timpul interviului, stai să-ți analizezi răspunsurile și să te critici pentru ce ți se pare că nu „sună” bine.
  4. Răsplătește-te pentru ce ai făcut. 🙂

Odată ce ai făcut această analiză în 5 pași, te poți relaxa și considera că, de acum înainte, ce se întâmplă mai departe în procesul de recrutare nu depinde de tine. Poți fii invitat(ă) la un nou interviu sau poți primi un răspuns negativ, oricum, e puțin probabil să poți schimba ceva dacă stai și îți faci griji că nu ai spus ce trebuia când trebuia.

În altă ordine de idei, răspunsul negativ poate fi cauzat de o mulțime de motive care nu au nicio legătură cu tine. Iată câteva exemple. Poate:

  • compania a renunțat momentan  la procesul de recrutare;
  • au scos complet postul respectiv din schema organizațională;
  • nici nu intenționau să angajeze pe cineva, ci doar încercau să afle informații din piață;
  • au promovat pe cineva din interior.

Toate acestea sunt motive suficient de bune ca să nu îți mai faci griji și să privești cu încredere înainte către următorul interviu.

Descoperă mai multe informații despre această abordare citind tot articolul The Real Reason You Didn’t Get That Job.

Sursa imagine aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter