Hot Now

Tu știi de ce nu ai obținut jobul?

26 11 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.096 afisari

Câți dintre noi, după ce am participat la un interviu, ne analizăm comportamentele și răspunsurile pentru a descoperi ce putem face mai bine data viitoare?

Câți dintre noi, după ce am participat la un interviu și nu mai suntem contactați pentru etapa următoare sau primim un răspuns negativ, luăm în calcul și posibilitatea ca refuzul să nu aibă nicio legătură cu persoana noastră?

Articolul de pe LinkedIn pe care vi-l recomandăm azi ne-a atras atenția pentru că adresează inspirat aceste două stări de fapt. Să vedem, pentru început, care ar fi protocolul de respectat (de către candidat) după fiecare interviu:

  1. Notează tot ce îți aduci aminte despre interviu (de la comportamente, atitudini, la întrebări și răspunsuri, ale tale și ale evaluatorului)
  2. Discută cu cineva de încredere despre ce ți-ai notat (e foarte posibil ca pe parcursul discuției să îți aduci aminte aspecte de care ai uitat între timp);
  3. Învață din experiența prin care ai trecut (e ceva ce puteai să faci mai bine? e vreun răspuns pe care îți dai seama că ai fi putut să îl construiești altfel?) Cea mai importantă concluzie ar trebui să fie aceea că interviurile cele mai bune sunt cele în care ești 100% prezent, nu cele în care, în timpul interviului, stai să-ți analizezi răspunsurile și să te critici pentru ce ți se pare că nu „sună” bine.
  4. Răsplătește-te pentru ce ai făcut. 🙂

Odată ce ai făcut această analiză în 5 pași, te poți relaxa și considera că, de acum înainte, ce se întâmplă mai departe în procesul de recrutare nu depinde de tine. Poți fii invitat(ă) la un nou interviu sau poți primi un răspuns negativ, oricum, e puțin probabil să poți schimba ceva dacă stai și îți faci griji că nu ai spus ce trebuia când trebuia.

În altă ordine de idei, răspunsul negativ poate fi cauzat de o mulțime de motive care nu au nicio legătură cu tine. Iată câteva exemple. Poate:

  • compania a renunțat momentan  la procesul de recrutare;
  • au scos complet postul respectiv din schema organizațională;
  • nici nu intenționau să angajeze pe cineva, ci doar încercau să afle informații din piață;
  • au promovat pe cineva din interior.

Toate acestea sunt motive suficient de bune ca să nu îți mai faci griji și să privești cu încredere înainte către următorul interviu.

Descoperă mai multe informații despre această abordare citind tot articolul The Real Reason You Didn’t Get That Job.

Sursa imagine aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter