Secțiune susținută de

Un sistem eficient de referinte interne

Portal HR \ Evenimente \ Un sistem eficient de referinte interne

Ne plangem de multe ori ca anunturile traditionale nu mai dau rezultatele de altadata, discutam despre calitatea scazuta a aplicatiilor sau lipsa lor de relevanta. Dar daca nu gasim candidatii prin anunt, cum sa ii atragem pe cei de care avem nevoie?

Metoda referintelor interne nu e ceva nou in domeniul recrutarii. Este cunoscut lucru (si multe studii au dovedit-o) ca o recomandare care vine din partea unui angajat are mai multe sanse sa aduca la interviu un candidat mai apropiat de ceea ce isi doreste angajatorul. Si asta pentru ca, teoretic, cineva din interiorul organizatiei cunoaste suficient de bine cultura, ritmul de lucru, cerintele reale si provocarile pentru a veni cu o recomandare potrivita. In plus, e mai putin probabil sa recomande orice CV pentru ca trebuie sa isi pastreze o anumita imagine in organizatie si sa nu se expuna unor critici inutile.

Toate aceste motive si multe altele stau la baza ideii conform careia un program eficient de incurajare a recomandarilor din interior poate duce in timp la crearea unei baze de candidati relevanti pentru recrutari curente sau viitoare. Metodele de motivare a angajatilor sa vina cu recomandari inspirate de profile de candidati sunt variate (si cele financiare, mai cunoscute, nu sunt singurele).

Participati la webinarul ERE Making Your Employee Referral Program Proactive din data de 17 noiembrie pentru a afla mai multe din secretele unei strategii necesare de referinte interne.

Data articol: noiembrie 9, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam