Secțiune susținută de

Unde și ce vrea să studieze Generația Z?

Portal HR \ HR Pedia \ Unde și ce vrea să studieze Generația Z?

Independenți, pragmatici, mereu pe fugă, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori.

Statisticile RIUF- The Romanian International University Fair arată că aceștia sunt din ce în ce mai deschiși să studieze și să călătoarească în străinătate. Dacă până în 2013 din România plecau la studii în străinătate în jur de 33.000 de tineri, în doar doi ani numărul lor a crescut cu 7000, ajungând anul acesta la peste 40.000.

Preocupați de mediul înconjurător și situația economică a comunitătții din care fac parte, peste 50% dintre tinerii generației Z doresc să-și construiască propriul start-up și au reacții negative față de ideea de a lucra într-o organizație cu sistem ierarhic pe verticală. Asta se reflectă și în opțiunile de studiu ale acestora. Peste 35% dintre cei care optează pentru o facultate în afara țării aleg domenii precum Business, Management, Economie și Finanțe, 24% optează pentru Marketing și Publicitate, 21% tind către Științe Politice, Relații Internaționale și Științe Legale, iar 18% merg spre Tehnologie și IT.

Căutând un mediu universitar în care inovația, etica și distracția fac echipă, țările care se apropie cel mai mult de acest ideal sunt UK, USA, Germania, Olanda, Franta, Elvetia și țările nordice.

Peste 50% dintre românii care vor să meargă la studii în străinătate ar alege ca destinație UK, iar 30% dintre aceștia ar dori să studieze la o instituție din USA, fiind urmată îndeaproape de Danemarca, Germania, Olanda și Franța. Alte destinații mai puțin populare sunt reprezentate de Ungaria, Arabia Saudită, Rusia, China, Grecia și Cehia.

Locurile în care tinerii români caută informații despre universitățile din afara teritoriului României sunt platformele online, site-urile universităților, forumurile și evenimentele educaționale. Târgul internațional de universități RIUF oferă celor interesați de studiile în străinătate ocazia de a afla informații complete, concrete și de actualitate despre universitățile la care doresc să ajungă.

În această toamnă, București (3-4 octombrie, Sala Palatului), Iași (6 octombrie, Palas Congress Hall) și Timișoara (8 octombrie, Hotel Continental) sunt punctele de întâlnire pentru cele peste 80 de universități internaționale și a tinerilor interesați de programe de studiu în străinătate, cu ocazia celei de-a XVII-a ediții a RIUF – The Romanian International University Fair.

Cei care vor trece pragul târgului vor putea afla mai multe despre cele 6000 de programe de studiu la nivel de licență, masterat, MBA și doctorat de la reprezentanții universităților, dar și de la consilierii educaționali prezenți la RIUF.

Cei care doresc să afle mai multe despre oportunitățile de studiu din România și in străinătate se pot înscrie pe site-ul RIUF, iar la finalul acestei ediții vor primi gratuit o ofertă personalizată de studii în funcție de domeniile și țările lor de interes.

Data articol: septembrie 15, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam