CV-ul infografic
În această perioadă parcurg un curs ce se găseşte în catalogul PortalHR, un curs pentru îmbunătăţirea abilităţilor în ce priveşte evaluarea rapidă şi eficientă a unei candidaturi. Una din concluziile la care am ajuns e că dacă un CV îndeplineşte criteriul “îngrijit”, orice alt element de formă nu constituie un plus. Pare simplu dar având în vedere abundenţa de noi forme de CV, atenţia recrutorului începător poate fi deturnată de la elementele esenţiale, el fiind tentat să puncteze aspectul, ineditul, creativitatea.
Cel mai înalt nivel al preocupărilor legate de aspectul CV-ului se găseşte la cel infografic. Acesta reorganizează toate informaţiile dintr-un CV obişnuit şi le prezintă schematic, sub formă de grafice, având un colorit aparte. Aspectul final este completat prin hărţi, simboluri şi logo-uri.
Prima platformă pe care am întâlnit-o şi care oferă suport tehnic în alcătuirea unui CV infografic este vizualize.me. Este încă în varianta beta, accesul se face prin LinkedIn. Saitul oferă un panou de control bine pus la punct, absolut toate secţiunile sunt customizabile. Există şi o secţiune dedicată prezenţei pe social media şi una pentru referinţe.
Deşi un profil vizualize.me e complet şi arată bine, totuşi este mai dificil de citit şi interpretat decât un CV obişnuit. Trebuie să plasezi cursorul pe un grafic pentru a vedea legenda din spatele lui, unele câmpuri ocupa prea mult spaţiu pentru cât timp necesită citirea/evaluarea lor (studiile, limbile străine). În plus, văd capcane într-o abordare bazată pe psihologia culorilor şi în abundenţa formei care poate ascunde lipsa elementelor relevante. Deasemenea, este infirmat mitul conform căruia un CV infografic reflectă capacităţile tehnice ale celui care îl realizează.
Vă invit să vă logaţi prin LinkedIn în vizualize.me şi să comentăm apoi beneficiile unui astfel de CV infografic şi dacă îl veţi folosi sau nu.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam