Hot Now

Pașii de urmat pentru o carieră în resurse umane

12 08 2014, Career Advisor , Un comentariu, 25.156 afisari

Diana ne-a întrebat:

Sunt absolventa unei facultăți de psihologie și a unui master în psihologie clinică. Din păcate, în acest domeniu, locurile de muncă sunt extrem de limitate. Am experiență în evaluare psihologică și m-am gândit să incerc resursele umane însă, din câte se pare, nu mă pliez pe profilul acestui job. Cu toate ca am aplicat și am trimis CV-uri pentru mai multe locuri de muncă, nu am fost sunată.

Care ar fi pașii pe care ar trebui să îi urmez pentru a putea să încep o carieră în resurse umane, având pregătire și experiență în ceva atât de diferit? Va trebui să fac voluntariat 2-3 ani până să-mi găsesc ceva?

Noi îi răspundem:

Din păcate sau din fericire (depinde din ce punct de vedere privești) nu există un traseu clar care să te ducă direct către o carieră în resurse umane. Dacă studiezi puțin ce educație au cei care lucrează în acest domeniu (poți face acest lucru cu ușurință utilizând LinkedIn-ul), vei descoperi de la absolvenți de limbi străine, la absolvenți de Politehnică, studii economice sau psihologie etc., fără să existe o determinare clară de genul: „dacă ai absolvit facultatea X, ai acces direct la o carieră în HR.”

Partea bună a acestui aspect este că, teoretic, oricine își poate propune să „încerce” această zonă profesională pentru a descoperi în ce măsură se potrivește cu aspirațiile și nevoile sale (pragmatice sau nu :-)). De altfel, în secțiunea de pe PortalHR în care răspundem la întrebări am mai discutat despre dorința de a pătrunde în HR și despre provocările care vin la pachet cu ea, mai ales pentru cei fără experință sau studii (teoretic) relevante.

Iată articolele pe care ți le recomandăm și care, credem noi, răspund în mare măsură dilemei tale:

1. Vreau o carieră în resurse umane – de unde încep?

2. Cum găsesc un job într-o firmă de recrutare?

3. Ce șanse am să intru în domeniul recrutării fără experiență?

4. Cum găsesc un job în HR?

5. Carieră în resurse umane?

În ceea ce privește întrebarea ta despre voluntariat, răspunsul nostru este cât se poate de simplu: Da! Merită să faci voluntariat. Printre avantaje sunt de menționat faptul că este deja considerat și din punct de vedere legal experiență profesională, că te poate ajuta să înțelegi mai bine dacă HR-ul este ceea ce pare din afară și ceea ce ți se potrivește. În plus, te ține ocupată și ajută la scăderea nivelului de anxietate în procesul de căutare a unui job (care este posibil să dureze mai mult decât ai vrea).

Comentarii (1)
  1. Luminita spune:

    O cariera in resurse umane se poate potrivi „manusa” oricui, indiferent de specializarea urmata in facultate sau de experienta in campul muncii. Ca si in cazul altor domenii, este necesar un minim nivel al cunostintelor teoretice care sa ajute la elaborarea unor strategii de resurse umane, cunoasterea standardului ocupationalsi aliniera strategica a proceselord e resurse umane. Cu toate acestea, nici partea „practica” nu trebuie negliata si cele mai importante cunostinte se obtin tot de la alti specialisti in domeniu.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Cu toate că telemunca are o reglementare în legislația noastră încă de acum aproape trei ani, Legea nr. 81/2018, dovedită extrem de utilă când, acum un an de zile, a venit un îndemn oficial, odată cu instalarea stării de urgență, la trimiterea angajaților să lucreze de acasă, acolo unde e posibil, legea are în continuare […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 14 aprilie, între orele 15:00 – 17:30, o nouă ediție CIO TALKS „Digital first. The new era of hybrid workplace”. Acest webcast explorează schimbarea de mentalitate pe care o generează noua normalitate a muncii de tip hibrid (WFH/WFO), dar și adaptarea spectaculoasă a strategiilor de business la noua realitate. […]

Detalii

Revista Biz, vocea originală și profesionistă a presei de business românești, aniversează un an de când oferă cititorilor newsletterul Biz Good News și acces la cele mai importante știri care prezintă mediul de afaceri din pandemie. Exact acum un an, în perioada în care trusturile de presă făceau trafic prezentând realitatea sumbră și deciziile controversate […]

Detalii

Ca lider, ca să transmiți și să creezi încredere, trebuie să ajungi, întâi de toate, la filonul tău de autenticitate și adevăr. Pentru asta este nevoie să îți asumi un proces de autoreflecție care să te reconecteze la tine și la ceilalți în mod onest. Iar asta cere curaj. La Erisma-Leadership Creativ creăm premisele pentru […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter