Secțiune susținută de

10 site-uri de carieră de imitat

Portal HR \ Actual \ 10 site-uri de carieră de imitat

Într-un articol recent, Cristi Ariton făcea o analiză a site-urilor de carieră ale băncilor de la noi. Era vorba de 34 de bănci, doar câteva din ele având o secțiune de cariere. Concluziile în urma analizei nu erau deloc îmbucurătoare: „nu am găsit nici urmă de intenţie de a stabili o relaţie, de a dialoga, de a oferi un contact personalizat, de a fi flexibili şi dinamici într-o lume a telefoanelor inteligente, tabletelor, aplicaţiilor de tot felul. Doar o singură bancă se promovează că bun angajator prin descrierea experienţei de angajat în organizaţia pe care o reprezintă. Nici măcar o singură bancă care este activa pe reţelele sociale nu are conectată secţiunea de cariere cu profilele virtuale. În unele cazuri vorbim de zeci de mii de fani (sursa: Facebrands) care pe lângă înregistrarea unui CV pot consulta şi ofertele băncii.”

În vreme ce la noi lucrurile sunt în mod evident într-un stadiu destul de incipient în ceea ce privește ideea de employer branding și „vehiculele” prin care se comunică acesta, un articol de săptămâna aceasta de pe ERE analizează 10 site-uri de carieră pe care le recomandă ca fiind „state of the art” în domeniul acesta, cu alte cuvinte, în opinia noastră, exemple de urmat.

Iată, pe scurt, despre ce companii și ce site-uri este vorba:

1. Apple (mai ales pentru filmuletele din sectiunea de Corporate Careers)

2. General Mills (apreciat mai ales pentru instrumentul Find your fit)

3. Google (unul dintre cele mai bine organizate pentru a atrage atenția căutătorului de joburi)

4. ITV (lăudat în special pentru instrumentul de conectare prin intermediul LinkedIn cu angajați din companie)

5. Pepsi (cu profilele video detaliate ale angajaților)

6. PwC (cu secțiunea „Our people” care urmărește traseele de carieră ale angajaților).

Descoperă restul site-urilor recomandate/lăudate, precum și recomandările pentru a transforma un brand de angajator (nu neapărat global) într-unul atractiv, în articolul 10 Companies With Fantastic Career Sites and What You Can Learn From Them.

Tu ce ai schimba chiar începând de azi la site-ul de carieră al companiei unde lucrezi?

Data articol: decembrie 13, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam