Cati dintre manageri, daca ar fi intrebati cat de important ar fi pentru organizatie ca angajatii sa munceasca 240 de ore in plus pe an si sa fie mai productivi ar raspunde: „foarte putin”? Evident ca majoritatea ar fi incantati de aceasta posibilitate, in masura in care, evident, nu afecteaza echilibrul subtil al motivatiilor individuale si obiectivelor organizationale.
Avand in vedere ultimele descoperiri in materie de tehnologie de comunicare si gradul crescut de mobilitate atat in sfera de business, cat si in cea sociala, cele 240 ore in plus de munca pe an pot deveni o realitate. Aceasta este afirmatia cheie a articolului de pe Gigaom pe care vi-l recomandam azi.
Suntem convinsi ca dincolo de impactul teoretic bun asupra productivitatii, o abordare „mobila” asa cum este ea descrisa in articol ascunde si cateva potentiale capcane.
Lansam, deci, o tema de gandire pe care, pentru a o usura, ne propunem sa o rezumam in cateva idei:
1. Forta de munca are posibilitatea reala de a deveni din ce in ce mai mobila si ne referim aici la mobilitatea oferita de mijloacele tehnologice.
2. Tendinta fireasca este aceea de a schimba in timp notiunea de „loc de munca” inlocuindu-i atributele fizice cu cele din categoria „conectivitatii” si „comunicarii online”. Spatiul muncii in sine devine treptat irelevant.
3. Mobilocratia va avea nevoie de servicii bine puse la punct si de sustinere care sa defineasca ceea ce am putea numi „carta drepturilor angajatilor mobili”.
4. Companiile trebuie sa isi regandeasca modul in care isi dezvolta infrastructura si serviciile avand in vedere mobilitatea ca factor cheie si nu ca aspect ce trebuie ocazional avut in vedere.
5. De ce ar trebui companiile sa aiba grija de candidatii mobili? Macar si pentru simplul motiv ca muncesc mai mult cu ajutorul „buzunarelor de timp” si cu mijlocirea instrumentelor de genul Iphone, tableta si laptop.
Citeste tot articolul Want 240 More Work Hours a Year from Employees? Think Mobile! pentru a intelege mai bine cum pot obtine companiile 6 saptamani in plus de productivitate pe an.
Evident, ideea de mobilitate si de accesibilitate ne duce cu gandul la satisfacerea nevoilor de autonomie de care vorbeste apasat si indelung argumentat Dan Pink. Aici s-ar putea gasi, deci, inca unul din avantajele facilitarii unui sistem de munca mobil. Daca legam asta si de descoperirea ca la birou sunt sanse destul de mici sa muncim asa cum ar trebui, demonstratia e aproape gata.
Voi ce alte avantaje/dezavantaje vedeti?
Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]
DetaliiÎn perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]
Detalii39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]
DetaliiŞapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
Detalii