Hot Now

3 resurse pentru invatare

05 11 2010, Portal HR , Un comentariu, 8.207 afisari

E criza si organizatia nu mai investeste in training? Simti ca trec zilele pe langa tine si nu iti mai aduci aminte de cand nu ai mai aflat ceva nou, de cand nu ai mai incercat ceva diferit in rutina activitatilor pe care nu iti poti permite  sa nu le derulezi?

Nu mai astepta sa te dezvolte organizatia, gandeste-te cum si ce poti face sa te dezvolti singur(a)! Cauta, descopera, invata, citeste, aplica.

Azi ne-am gandit sa va recomandam cateva resurse valoroase pentru dezvoltarea abilitatilor adesea considerate „soft„, dar fara de care am avea putine sanse sa facem fata in orice context social. De la abilitati de comunicare, la cele de organizare, gestionare a conflictului sau chiar la notiuni despre teorii economice, idei de leadership, management etc, toate acestea va stau la dispozitie (gratis) pe urmatoarele site-uri:

1. Mindtools

Site-ul se defineste ca oferind „essential skills for an excellent career” si categoriile principale de continut vorbesc de la sine in acest sens: Leadership Skills, Problem Solving, Decision Making, Project Management, Practical Creativity, Time Management, Stress Management, Information Skills, Communication Skills, Career Skills.

De la articole inspirate, la modele de lucru si template-uri de documente utile, planuri de actiune si teorii de ultima ora, gasiti aici o bogatie de resurse pe care le puteti folosi cu incredere in incercarea de a schimba ceva, de a va dezvolta o competenta sau de a imbunatati o abordare depasita.

Ce ne place noua cel mai mult? Newsletter-ul de cariera (New Career Skills) care vine la pachet cu un Personal Development Plan Workbook.

2. SkillSoft

Despre modelul de invatare SkillSoft noi am mai scris pe Portal, dar credem ca niciodata nu e suficient de mult si de bine recomandat. Cursurile si in general resursele livrate online iti permit o invatare in ritmul dorit si preferat de tine, din confortul casei sau de la birou. Le poti lansa si opri atunci cand ai nevoie de o pauza, iti poti verifica intelegerea si cunostintele, avand astfel ocazia sa vezi in ce masura notiunile comunicate ti-au ramas in memorie si ai putea sa le folosesti la un moment dat in munca de zi cu zi.

SkillSoft ofera solutii de training atat individual cat si pentru corporatii. Dar inainte de a lua decizia daca vrei sa platesti pentru astfel de cursuri (pe care le gasesti si in magazinul nostru) ai posibilitatea sa le incerci, sa vezi daca ti se potrivesc si daca iti sunt pe plac.

Ai acces aici la demo-uri de cursuri pe subiecte alese: Business Skills, Information Technology, Leadership Development etc. Cateva din ele le gasesti si pe PortalHR in sectiunea de Demo E-learning.

Ce ne place cel mai mult? Sectiunea demo Leadership Development Channel, unde ai acces la cateva scurte conferinte despre managementul oamenilor, managementul schimbarii si ce inseamna sa fii CEO daca esti femeie, care suntem convinsi ca iti vor ridica niste semne de intrebare interesante.

3. LearnOutLoud

Nu intamplator am lasat la sfarsit aceasta resursa, pentru ca ea proiecteaza procesul de invatare in orizonturi si mai provocatoare. Invata ascultand. De la carti audio la podcasturi, conferinte, interviuri si discutii, gasesti de toate pe acest site.

Noua ne place sectiunea de „chestii gratis”, nu numai pentru ca nu costa si iti permit sa vezi daca modelul asta de invatare prin ascultare ti se potriveste, ci si pentru ca e plina de resurse interesante.

Pentru zona de Business au 300 de titluri impartite in categorii precum: Business Leaders, Entrepreneurship, Leadership & Management, Networking, Economics, Investing & Finance, Public Speaking, Sales & Marketing, Wealth.

Ce-ar mai fi de spus? Poate doar… dezvoltare placuta!

Comentarii (1)
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu and Giorgiana Paun, Portal HR. Portal HR said: Voi cum invatati? Mai invatati? http://portalhr.ro/?p=713 […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii

De puțină vreme, angajatorii pot beneficia de un ajutor unic de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, pentru a le cumpăra acestora echipamentele de care au nevoie pentru a lucra de la distanță. În acest context, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat un ghid cu pașii ce trebuie urmați pentru depunerea […]

Detalii

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter