Secțiune susținută de

3 resurse pentru invatare

Portal HR \ Opinia consultantului \ 3 resurse pentru invatare

E criza si organizatia nu mai investeste in training? Simti ca trec zilele pe langa tine si nu iti mai aduci aminte de cand nu ai mai aflat ceva nou, de cand nu ai mai incercat ceva diferit in rutina activitatilor pe care nu iti poti permite  sa nu le derulezi?

Nu mai astepta sa te dezvolte organizatia, gandeste-te cum si ce poti face sa te dezvolti singur(a)! Cauta, descopera, invata, citeste, aplica.

Azi ne-am gandit sa va recomandam cateva resurse valoroase pentru dezvoltarea abilitatilor adesea considerate „soft„, dar fara de care am avea putine sanse sa facem fata in orice context social. De la abilitati de comunicare, la cele de organizare, gestionare a conflictului sau chiar la notiuni despre teorii economice, idei de leadership, management etc, toate acestea va stau la dispozitie (gratis) pe urmatoarele site-uri:

1. Mindtools

Site-ul se defineste ca oferind „essential skills for an excellent career” si categoriile principale de continut vorbesc de la sine in acest sens: Leadership Skills, Problem Solving, Decision Making, Project Management, Practical Creativity, Time Management, Stress Management, Information Skills, Communication Skills, Career Skills.

De la articole inspirate, la modele de lucru si template-uri de documente utile, planuri de actiune si teorii de ultima ora, gasiti aici o bogatie de resurse pe care le puteti folosi cu incredere in incercarea de a schimba ceva, de a va dezvolta o competenta sau de a imbunatati o abordare depasita.

Ce ne place noua cel mai mult? Newsletter-ul de cariera (New Career Skills) care vine la pachet cu un Personal Development Plan Workbook.

2. SkillSoft

Despre modelul de invatare SkillSoft noi am mai scris pe Portal, dar credem ca niciodata nu e suficient de mult si de bine recomandat. Cursurile si in general resursele livrate online iti permit o invatare in ritmul dorit si preferat de tine, din confortul casei sau de la birou. Le poti lansa si opri atunci cand ai nevoie de o pauza, iti poti verifica intelegerea si cunostintele, avand astfel ocazia sa vezi in ce masura notiunile comunicate ti-au ramas in memorie si ai putea sa le folosesti la un moment dat in munca de zi cu zi.

SkillSoft ofera solutii de training atat individual cat si pentru corporatii. Dar inainte de a lua decizia daca vrei sa platesti pentru astfel de cursuri (pe care le gasesti si in magazinul nostru) ai posibilitatea sa le incerci, sa vezi daca ti se potrivesc si daca iti sunt pe plac.

Ai acces aici la demo-uri de cursuri pe subiecte alese: Business Skills, Information Technology, Leadership Development etc. Cateva din ele le gasesti si pe PortalHR in sectiunea de Demo E-learning.

Ce ne place cel mai mult? Sectiunea demo Leadership Development Channel, unde ai acces la cateva scurte conferinte despre managementul oamenilor, managementul schimbarii si ce inseamna sa fii CEO daca esti femeie, care suntem convinsi ca iti vor ridica niste semne de intrebare interesante.

3. LearnOutLoud

Nu intamplator am lasat la sfarsit aceasta resursa, pentru ca ea proiecteaza procesul de invatare in orizonturi si mai provocatoare. Invata ascultand. De la carti audio la podcasturi, conferinte, interviuri si discutii, gasesti de toate pe acest site.

Noua ne place sectiunea de „chestii gratis”, nu numai pentru ca nu costa si iti permit sa vezi daca modelul asta de invatare prin ascultare ti se potriveste, ci si pentru ca e plina de resurse interesante.

Pentru zona de Business au 300 de titluri impartite in categorii precum: Business Leaders, Entrepreneurship, Leadership & Management, Networking, Economics, Investing & Finance, Public Speaking, Sales & Marketing, Wealth.

Ce-ar mai fi de spus? Poate doar… dezvoltare placuta!

Data articol: noiembrie 5, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam