Hot Now

3 tipuri de candidați de care ai nevoie

12 09 2011, Portal HR , Comenteaza, 4.139 afisari

Nu putem insista niciodată suficient pe cât de importantă și de valoroasă este pentru o organizație rețeaua de talente. Pentru ca lucrurile să fie și mai clare, când folosim acest termen ne gândim nu neapărat la angajații actuali (în ceea ce îi privește sunt esentiale și alte tehnici de dezvoltare și management), cât mai ales la candidații potențiali, la profilele existente în piață și de care este foarte posibil ca organizația să aibă nevoie într-un orizont de timp apropiat.

Așa cum argumentează de nenumărate ori și Lou Adler, probabilitatea ca profesionistul cel mai potrivit pentru postul vacant să nu fie în căutare activă este una foarte mare. Ca atare, o rețea de contacte (de talente) bine construită și dezvoltată în permanență este un avantaj strategic imposibil de contestat. Ca orice lucru bun, ea nu se face peste noapte și nici prin strategii de tip hei-rup. Simpla prezență a organizației (prin reprezentanții ei) atât online cât și offline nu este suficientă. Vorbim, în acest caz, de un efort conștient și consecvent de anticipare a nevoilor de capital uman și identificare a resurselor aparent ascunse care răspund acestor nevoi.

În acest context, articolul de pe ERE.net pe care vi-l recomandăm azi ne-a atras atenția pentru că reușește să clarifice și, implicit, să dea o direcție efortului de căutare de talente (care altfel riscă să fie difuz).

Cele trei tipuri de candidați de care ai nevoie în rețeaua ta de contacte sunt:

1. Candidații calificați – este vorba aici de acele profile care, teoretic, întrunesc cerințele standard pentru poziții specifice din organizație. Articolul vorbeste aici de „calificarea” candidaților care aplică direct în sensul evaluării și „catalogării” lor timpurii. Noi am merge chiar mai departe și am recomanda o „calificare” proactivă a profilelor disponibile pe piață în domeniile sau zonele profesionale de interes, chiar dacă și mai ales dacă ele nu sunt în căutare activă.

2. Candidații care au facut impresie bună la interviu – chiar dacă au fost respinși în procesul de recrutare pentru poziția la care au aplicat, o relație bună și consecventă cu ei este critică pentru viitorul altor proiecte de recrutare. Aici intervine și acea experiență a candidatului despre care am mai vorbit și care afectează semnificativ imaginea angajatorului în piață.

3. Foștii angajați – măcar și numai pentru faptul că știu foarte bine organizația și îți pot face recomandări inspirate de profile potrivite.

Citește tot articolul 3 Candidates you should be putting into your Talent Network! și descoperă care iți lipsesc din rețeaua de contacte pe care te bazezi pentru recrutările viitoare.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter