Hot Now

3 tipuri de candidați de care ai nevoie

12 09 2011, Portal HR , Comenteaza, 4.269 afisari

Nu putem insista niciodată suficient pe cât de importantă și de valoroasă este pentru o organizație rețeaua de talente. Pentru ca lucrurile să fie și mai clare, când folosim acest termen ne gândim nu neapărat la angajații actuali (în ceea ce îi privește sunt esentiale și alte tehnici de dezvoltare și management), cât mai ales la candidații potențiali, la profilele existente în piață și de care este foarte posibil ca organizația să aibă nevoie într-un orizont de timp apropiat.

Așa cum argumentează de nenumărate ori și Lou Adler, probabilitatea ca profesionistul cel mai potrivit pentru postul vacant să nu fie în căutare activă este una foarte mare. Ca atare, o rețea de contacte (de talente) bine construită și dezvoltată în permanență este un avantaj strategic imposibil de contestat. Ca orice lucru bun, ea nu se face peste noapte și nici prin strategii de tip hei-rup. Simpla prezență a organizației (prin reprezentanții ei) atât online cât și offline nu este suficientă. Vorbim, în acest caz, de un efort conștient și consecvent de anticipare a nevoilor de capital uman și identificare a resurselor aparent ascunse care răspund acestor nevoi.

În acest context, articolul de pe ERE.net pe care vi-l recomandăm azi ne-a atras atenția pentru că reușește să clarifice și, implicit, să dea o direcție efortului de căutare de talente (care altfel riscă să fie difuz).

Cele trei tipuri de candidați de care ai nevoie în rețeaua ta de contacte sunt:

1. Candidații calificați – este vorba aici de acele profile care, teoretic, întrunesc cerințele standard pentru poziții specifice din organizație. Articolul vorbeste aici de „calificarea” candidaților care aplică direct în sensul evaluării și „catalogării” lor timpurii. Noi am merge chiar mai departe și am recomanda o „calificare” proactivă a profilelor disponibile pe piață în domeniile sau zonele profesionale de interes, chiar dacă și mai ales dacă ele nu sunt în căutare activă.

2. Candidații care au facut impresie bună la interviu – chiar dacă au fost respinși în procesul de recrutare pentru poziția la care au aplicat, o relație bună și consecventă cu ei este critică pentru viitorul altor proiecte de recrutare. Aici intervine și acea experiență a candidatului despre care am mai vorbit și care afectează semnificativ imaginea angajatorului în piață.

3. Foștii angajați – măcar și numai pentru faptul că știu foarte bine organizația și îți pot face recomandări inspirate de profile potrivite.

Citește tot articolul 3 Candidates you should be putting into your Talent Network! și descoperă care iți lipsesc din rețeaua de contacte pe care te bazezi pentru recrutările viitoare.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii

De puțină vreme, angajatorii pot beneficia de un ajutor unic de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, pentru a le cumpăra acestora echipamentele de care au nevoie pentru a lucra de la distanță. În acest context, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat un ghid cu pașii ce trebuie urmați pentru depunerea […]

Detalii

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter