Hot Now

5 persoane care te pot ajuta în căutarea unui job

04 06 2013, Career Advisor , Comenteaza, 4.201 afisari

Orice proces de căutare a unui job sau noi oportunităţi profesionale nu ar trebui să fie parcurs de unul singur. Cu siguranţă, timpul petrecut în găsirea şi identificarea unui job potrivit nu este o perioadă tocmai uşoară, motiv pentru care este util să avem susținere din partea persoanelor potrivite.

Dacă avem în vedere competiţia acerbă de pe piaţa muncii pentru toţi cei aflaţi în căutarea unui job, am putea afirma că pe cine cunoşti poate fi la fel de important cu ceea ce  ştii (experienţa profesională).

Articolul de pe Recruiter pe care vi-l recomandăm astăzi face referire la acele persoane care pot fi de mare ajutor pe perioada procesului, adesea dificil şi lung, de găsire a unei noi oportunităţi profesionale.

1. Mentorul este persoana care te poate ghida şi ajuta să-ţi descoperi abilităţile şi competenţele pe tot parcursul traseulul tău profesional. Acesta îţi poate oferi perspective obiective asupra carierei tale, noi căi de a privi eventuale joburi potrivite; te poate ajuta să-ţi extinzi reţeaua profesională şi chiar să te recomande pentru un job. Găsirea unui mentor este esenţială atât pe parcusul procesului de căutare a jobului, cât şi după găsirea lui, când începi să-ţi construieşti cariera.

2. Persoanele cu care ai lucrat (prin prisma recomandărilor pe care ți le pot da)  sunt, de asemenea utile, pentru a găsi mai uşor un job. Fie că este vorba despre un fost angajator sau profesori din facultate – în cazul proaspeţilor absolvenţi – aceste persoane vor putea să dea detalii despre calitatea muncii tale sau despre diferite performanţe avute în trecut și care spun ceva despre potențialul tău.

3. Supervizorul din cadrul unui program de voluntariat – Dacă nu ai un loc de muncă curent, programele de voluntariat se pot dovedi utile, deoarece te ajută să depăşeşti mai uşor această perioadă dar şi să-ţi lărgeşti reţeaua de contacte. Atâta vreme cât vei demonstra că eşti muncitor, serios şi devotat, cineva va observa şi va putea să te recomande pentru un job potrivit.

4. Actualul/fostul angajator – Dacă ai plecat în termeni amiabili de la fostul loc de muncă, ideal şi recomandat ar fi ca fostul angajator să-ţi ofere suport printr-o eventuală recomandare.

5. Persoana care are jobul la care visezi este cea care te poate inspira şi ajuta să-ţi dai seama dacă este ceea ce ţi se potriveşte. Este ideal să contactezi această persoană şi să ceri informaţii despre jobul respectiv sau cultura organizaţională din care face parte pentru a vedea dacă eşti un potenţial candidat valid. Solicită feedback cu privire la CV-ul tău, cât şi despre abilităţile necesare pentru a fi potrivit/ă pentru acea poziţie dar şi alte informaţii utile despre cum să găseşti un job în industria respectivă.

De reţinut faptul că, pe parcursul oricărui proces de căutare a unui job, este bine să apelaţi la reţeaua profesională, prieteni, familie sau chiar persoane străine care să vă ajute cu informaţii sau idei utile pentru a găsi jobul potrivit.

Pentru mai multe informaţii, vă invităm să parcurgeţi întreg articolul intitulat 7 People to Include in Your Job Search.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Talentul continuă să fie un element cheie, iar în noua realitate a muncii, capacitatea de a crea condiții colaborative pentru talente crește în importanță. Centrele de inovație importante continuă să se dezvolte și în afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferența între economii cu valoare adaugată mare și […]

Detalii

Majoritatea consumatorilor (83%) spun că firmele ar trebui să fie proactive și preocupate constant de politicile de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG), iar 76% arată că vor întrerupe relația cu companii care nu tratează bine angajații, mediul înconjurător sau comunitatea în care își desfășoară activitatea, potrivit sondajului “Consumer Intelligence on ESG” realizat de […]

Detalii

Unul dintre cele mai importante ingrediente ale unei vacanțe reușite sunt lecturile. Dacă nu v-ați hotărât încă ce să puneți în bagaj, avem noi câteva sugestii proaspăt ieșite din tipar. 1. Mentalitatea de cercetaș de Julia Galeff Despre carte: Când vine vorba despre convingerile oamenilor, știm că ei văd ce vor să vadă. Cu alte […]

Detalii

În perioada 6-15 iulie 2021, tineri din 10 țări europene explorează împreună care sunt abilitățile de care următoarele generații vor avea nevoie pentru a se adapta la joburile din viitor, în cadrul unei mobilități co-finanțate prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Zece organizații de tineret care activează la nivelul Uniunii Europene, Republica Macedoniei de Nord […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter