Hot Now

6 candidați pe care nu i-ai fi angajat niciodată

28 03 2014, Portal HR , Comenteaza, 4.672 afisari

Oricât de multă experiență ai avea în recrutare, tot te lupți cu puterea subtilă a ideilor preconcepute sau cu „prima impresie„, fie că este vorba de parcurgerea CV-ului sau de interviul față în față. Printre altele, acesta este unul din motivele pentru care recomandăm un proces de recrutare structurat și găndit având în vedere atât nevoile organizaționale strategice cât și realitatea din piață.

Dacă e să numărăm doar competențele sau anii de experiență (deși, adesea, nici ele nu sunt ușor de cuantificat), avem șanse mari să respingem marea majoritate a candidaților care aplică sau care ne sunt recomandați. Dacă ne bazăm doar pe fișe de post și pe „senzația” că un candidat nu o să dea rezultatele dorite, nu mai finalizăm niciun proiect de recrutare.

În acest context, e firesc că ne-a atras atenția un ebook al celor de la Gild despre 6 personalități de succes din industria IT care, dacă e să ne luăm după modul în care se derulează în mod normal proiectele de recrutare, nu și-ar fi găsit niciodată un loc de muncă.

Vreți să descoperiți povestea celui care a renunțat la facultate și a inițiat revoluția în utilizarea calculatoarelor personale, a celui care (în pofida aparentei lipse de experiență tehnică) a inventat internetul sau a hacker-ului care a fondat cea mai valoroasă companie din zilele noastre?

Descărcați e-book-ul What tech talent are you missing out on? și regândiți procesele de recrutare ca să nu mai ratați candidați valoroși.

Dacă nu știți cum să faceți trecerea de la fișa de post la profilul de performanță, de la interviul comportamental la interviul de valori și motivație, de la motivație extrinsecă la motivație intrinsecă, de la execuție la participare, de la responsabilități la autonomie, de la salariu la sens, de la job la CARIERĂ, înscrieți-vă acum la cursul nostru deschis de recrutare din luna aprilie.

Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE în parteneriat cu Dell Technologies și Intel organizează joi, 16 iulie, între orele 16:00-17:30, evenimentul online cu tema “Leading Change for the Digital Future” care are loc sub umbrela CIO Talks. În ultimele luni am conștientizat cu toții că acum, mai mult ca niciodată, tehnologia trebuie să se afle în […]

Detalii

Deși companiile europene intenționează să accelereze transformarea digitală, este posibil ca investițiile lor mai lente în inovare să nu le permită să ajungă din urmă companiile americane și chineze Două treimi (66%) dintre liderii afacerilor la nivel mondial sunt încrezători că piața europeană va înregistra o revenire relativ rapidă în urma recesiunii economice cauzate de […]

Detalii

Regulamentul intern este un document obligatoriu pentru toți angajatorii și acesta a căpătat o importanță sporită în contextul epidemiei de coronavirus. De ce? Pentru că fiecare angajator trebuie să-și adapteze regulamentul intern la regulile de protecție sanitară stabilite recent prin legislație. Conform Codului muncii, regulamentul intern stabilește aspecte precum regulile de protecție, igienă și securitate în muncă, […]

Detalii

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter