Hot Now

6 candidați pe care nu i-ai fi angajat niciodată

28 03 2014, Portal HR , Comenteaza, 5.153 afisari

Oricât de multă experiență ai avea în recrutare, tot te lupți cu puterea subtilă a ideilor preconcepute sau cu „prima impresie„, fie că este vorba de parcurgerea CV-ului sau de interviul față în față. Printre altele, acesta este unul din motivele pentru care recomandăm un proces de recrutare structurat și găndit având în vedere atât nevoile organizaționale strategice cât și realitatea din piață.

Dacă e să numărăm doar competențele sau anii de experiență (deși, adesea, nici ele nu sunt ușor de cuantificat), avem șanse mari să respingem marea majoritate a candidaților care aplică sau care ne sunt recomandați. Dacă ne bazăm doar pe fișe de post și pe „senzația” că un candidat nu o să dea rezultatele dorite, nu mai finalizăm niciun proiect de recrutare.

În acest context, e firesc că ne-a atras atenția un ebook al celor de la Gild despre 6 personalități de succes din industria IT care, dacă e să ne luăm după modul în care se derulează în mod normal proiectele de recrutare, nu și-ar fi găsit niciodată un loc de muncă.

Vreți să descoperiți povestea celui care a renunțat la facultate și a inițiat revoluția în utilizarea calculatoarelor personale, a celui care (în pofida aparentei lipse de experiență tehnică) a inventat internetul sau a hacker-ului care a fondat cea mai valoroasă companie din zilele noastre?

Descărcați e-book-ul What tech talent are you missing out on? și regândiți procesele de recrutare ca să nu mai ratați candidați valoroși.

Dacă nu știți cum să faceți trecerea de la fișa de post la profilul de performanță, de la interviul comportamental la interviul de valori și motivație, de la motivație extrinsecă la motivație intrinsecă, de la execuție la participare, de la responsabilități la autonomie, de la salariu la sens, de la job la CARIERĂ, înscrieți-vă acum la cursul nostru deschis de recrutare din luna aprilie.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter