Secțiune susținută de

6 candidați pe care nu i-ai fi angajat niciodată

Portal HR \ HR Pedia \ 6 candidați pe care nu i-ai fi angajat niciodată

Oricât de multă experiență ai avea în recrutare, tot te lupți cu puterea subtilă a ideilor preconcepute sau cu „prima impresie„, fie că este vorba de parcurgerea CV-ului sau de interviul față în față. Printre altele, acesta este unul din motivele pentru care recomandăm un proces de recrutare structurat și găndit având în vedere atât nevoile organizaționale strategice cât și realitatea din piață.

Dacă e să numărăm doar competențele sau anii de experiență (deși, adesea, nici ele nu sunt ușor de cuantificat), avem șanse mari să respingem marea majoritate a candidaților care aplică sau care ne sunt recomandați. Dacă ne bazăm doar pe fișe de post și pe „senzația” că un candidat nu o să dea rezultatele dorite, nu mai finalizăm niciun proiect de recrutare.

În acest context, e firesc că ne-a atras atenția un ebook al celor de la Gild despre 6 personalități de succes din industria IT care, dacă e să ne luăm după modul în care se derulează în mod normal proiectele de recrutare, nu și-ar fi găsit niciodată un loc de muncă.

Vreți să descoperiți povestea celui care a renunțat la facultate și a inițiat revoluția în utilizarea calculatoarelor personale, a celui care (în pofida aparentei lipse de experiență tehnică) a inventat internetul sau a hacker-ului care a fondat cea mai valoroasă companie din zilele noastre?

Descărcați e-book-ul What tech talent are you missing out on? și regândiți procesele de recrutare ca să nu mai ratați candidați valoroși.

Dacă nu știți cum să faceți trecerea de la fișa de post la profilul de performanță, de la interviul comportamental la interviul de valori și motivație, de la motivație extrinsecă la motivație intrinsecă, de la execuție la participare, de la responsabilități la autonomie, de la salariu la sens, de la job la CARIERĂ, înscrieți-vă acum la cursul nostru deschis de recrutare din luna aprilie.

Data articol: martie 28, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam