Hot Now

6 candidați pe care nu i-ai fi angajat niciodată

28 03 2014, Portal HR , Comenteaza, 4.592 afisari

Oricât de multă experiență ai avea în recrutare, tot te lupți cu puterea subtilă a ideilor preconcepute sau cu „prima impresie„, fie că este vorba de parcurgerea CV-ului sau de interviul față în față. Printre altele, acesta este unul din motivele pentru care recomandăm un proces de recrutare structurat și găndit având în vedere atât nevoile organizaționale strategice cât și realitatea din piață.

Dacă e să numărăm doar competențele sau anii de experiență (deși, adesea, nici ele nu sunt ușor de cuantificat), avem șanse mari să respingem marea majoritate a candidaților care aplică sau care ne sunt recomandați. Dacă ne bazăm doar pe fișe de post și pe „senzația” că un candidat nu o să dea rezultatele dorite, nu mai finalizăm niciun proiect de recrutare.

În acest context, e firesc că ne-a atras atenția un ebook al celor de la Gild despre 6 personalități de succes din industria IT care, dacă e să ne luăm după modul în care se derulează în mod normal proiectele de recrutare, nu și-ar fi găsit niciodată un loc de muncă.

Vreți să descoperiți povestea celui care a renunțat la facultate și a inițiat revoluția în utilizarea calculatoarelor personale, a celui care (în pofida aparentei lipse de experiență tehnică) a inventat internetul sau a hacker-ului care a fondat cea mai valoroasă companie din zilele noastre?

Descărcați e-book-ul What tech talent are you missing out on? și regândiți procesele de recrutare ca să nu mai ratați candidați valoroși.

Dacă nu știți cum să faceți trecerea de la fișa de post la profilul de performanță, de la interviul comportamental la interviul de valori și motivație, de la motivație extrinsecă la motivație intrinsecă, de la execuție la participare, de la responsabilități la autonomie, de la salariu la sens, de la job la CARIERĂ, înscrieți-vă acum la cursul nostru deschis de recrutare din luna aprilie.

Adauga comentariu

Cele mai noi

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii

Creativitatea, persuasiunea, colaborarea, adaptabilitatea și inteligența emoțională sunt cele mai căutate competențe soft în rândul noilor angajați, conform datelor furnizate de compania LinkedIN pentru anul 2020. Deși competențele soft sunt recunoscute la nivel internațional ca fiind esențiale pentru a evolua în câmpul muncii, peste 480 milioane de tineri nu își dezvoltă aceste competențe în viața […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter