Hot Now

7 idei pentru un networking mai ușor

24 02 2015, Portal HR , Comenteaza, 3.433 afisari

Probabil că ai auzit de multe ori cât de importantă este rețeaua de contacte atunci când vine vorba despre succes în viața profesională. Oricât de multe conexiuni ar avea profilul tău LinkedIn, dacă nu te simți confortabil în discuții cu persoane necunoscute și faci tot posibilul să nu participi la evenimente în care trebuie să faci „conversație”, atunci ratezi o mare parte din beneficiile „networking”-ului esențial pentru cariera și dezvoltarea ta profesională.

Articolul pe care îl recomandăm azi de pe Careerealism abordează acest subiect delicat pentru introvertiți și nu numai enumerând 7 idei care te pot ajuta să scapi de trac și să te faci cunoscut în cercurile de profesioniști care te pot pune în valoare.

În opinia noastră, înainte de orice altceva, este esențial să începi să participi la întâlniri cu profesioniști din domeniul tău de interes dar nu numai. E de reținut faptul că rețeaua ta de contacte va fi cu atât mai valoroasă dacă este populată de persoane din domenii cât mai diferite.  Nu mai refuza invitațiile, caută în mod activ opotunități de networking.

Pentru un networking de calitate offline, ar fi bine să:

1. Uiți de frica de a sta de vorbă cu persoane necunoscute.

Cu cât practici mai mult acest „sport”, cu atât îți va fi mai ușor să treci peste stângăciile de la început.

2. Nu sta de vorbă cu cineva doar de dragul de a sta de vorbă.

Discuția va fi mult mai avantajoasă pentru ambele părți dacă poți stabili cu ce te poate ajuta persoana respectivă și cu ce o poți ajuta tu. Poate să fie vorba pur și simplu de un schimb de informații care, dacă este bine gândit, îți poate oferi date despre o companie la care vrei să te angajezi sau despre industriile în care vrei să lucrezi.

3. Vorbește întotdeauna cu entuziasm și nu uita să îl respecți pe cel cu care stai de vorbă.

Nimeni nu își dorește să discute cu persoane plictisite sau sarcastice, astfel încât atitudinea pozitivă este esențială atunci când vine vorba de întâlnirile de networking.

4. Fii autentic

Cu cât suntem mai mult noi înșine în fața celorlalți, cu pasiuni și interese manifestate sincer, cu atât avem mai multe șanse ca cei din jur să își amintească într-un mod pozitiv de noi.

Descoperă și celelalte idei utile pentru networking de calitate citind tot articolul 7 Tips For Nailing Networking.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter