Secțiune susținută de

Cât de util este butonul „aplică prin LinkedIn”

Portal HR \ HR Pedia \ Cât de util este butonul „aplică prin LinkedIn”

În urmă cu ceva vreme vă povesteam despre opțiunea „aplică prin LinkedIn” care promite să ușureze considerabil efortul candidatului de a aplica la un job interesant (evident, doar în măsura în care anunțul respectiv are instalată această variantă de aplicare). Odată cu apăsarea butonului „aplică prin LinkedIn”, profilul LinkedIn al candidatului este direcționat către potențialul angajator făcând astfel redundantă utilizarea și trimiterea CV-ului.

Dar dincolo de utilitatea unei astfel de opțiuni pentru candidat, este firesc sa ne punem problema în ce măsură ea este utilă și pentru angajator. Teoretic, avantajul imediat pe care îl percepem este legat de accesul direct la profilul candidatului respectiv. Dacă pornim de la premisa că acest profil este complet și că informațiile incluse în el sunt relevante și actualizate, candidatul având și o prezență inspirată în discuțiile de grup din LinkedIn, atunci avantajul butonului „aplică prin LinkedIn” este evident.

Pe de altă parte, există riscul ca butonul acesta să nu facă altceva decât să schimbe datele problemei fără să o rezolve. Unde mai sunt avantajele dacă profilul de LinkedIn nu este nicidecum adus la zi sau dacă informațiile din el sunt incomplete? Și ca să fim sinceri, senzația noastră este că riscul ca acest lucru să se întâmple este unul destul de mare (e suficient să ne găndim, de exemplu, la modul aleatoriu în care este utilizată opțiunea „endorse” din LinkedIn ca să ne dăm seama că suntem încă departe de o utilizare profesionistă a acestei rețele de business.)

În plus, un articol de pe ERE ne-a atras atenția zilele trecute asupra unei alte consecințe a utilizării acestei opțiuni. Deoarece este atât de ușor pentru candidat să apese butonul, este foarte probabil ca numărul celor care vor face acest lucru să fie foarte mare. Consecința directă este creșterea cantității aplicațiilor și nu neapărat a relevanței lor. Descoperă mai multe despre acest dezavantaj citind tot articolul ‘Apply with LinkedIn’ Is a Double-Edged Sword.

Voi ce părere aveți? Cât de utilă este pentru angajator opțiunea „Aplică prin LinkedIn” într-un anunț de job?

Data articol: decembrie 4, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam