Secțiune susținută de

Ce știe Facebook despre tine

Portal HR \ Actual \ Ce știe Facebook despre tine

Nicio strategie sănătoasă de recrutare nu ar trebui să se bazeze în deciziile de angajare pe informațiile din profilele de Facebook. Abia după ce am stabilit acest lucru putem să ne punem serios problema cu ce ne ajută informațiile din Facebook în procesul de evaluare sau, dacă privim problema din punctul de vedere al candidatului, să aflăm ce poate descoperi un angajator despre noi dacă îi permitem conectarea pe Facebook.

Se pare că se pot trage suficient de multe concluzii despre personalitatea unei persoane studiind genul de informații pe care le postează pe Facebook, iar pentru ca lucrurile să fie cât mai simple, cei de la Five Labs au pus la punct o modalitate de evaluare a tuturor acestor date iar concluziile sunt cel puțin… interesante. 🙂

Sistemul se bazează pe modelul de personalitate Big Five, iar instrumentul scanează ceea ce postezi dar și ce postează prietenii tăi, genul de limbaj utilizat, pentru a stabili apoi în ce măsură faci dovada fiecărei dintre cele 5 trăsături de personalitate: cât de plăcut(ă) ești, cât de mult lași să te afecteze emoțiile negative, cât de mult se pot baza ceilalți pe tine, cât de energic(ă) ești din punct de vedere social și cât de deschis(ă) câtre lucruri/experiențe noi.

Cel puțin la fel de interesant ca schema pe care o obții la final ni se pare faptul că instumentul îți spune și cu care dintre prietenii din rețeaua ta semeni cel mai mult.

Încercați și voi! 🙂 Testați sistemul Five Labs de evaluare a personalității acum.

 

Data articol: iulie 2, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam