Secțiune susținută de

Cele mai citite in 2009

Portal HR \ Actual \ Cele mai citite in 2009

PortalHR, sursa ta de resurse in HR, vrea sa iti ofere mereu informatiile de care ai nevoie.

Si pentru ca ne intereseaza ce te intereseaza, am facut un top al celor mai citite articole in 2009.

1. Centrele de evaluare si dezvoltare
Portal HR va ofera un curs online pentru a va putea familiariza cu aspecte esentiale pentru procesul de evaluare din timpul unui Centru de Evaluare si Dezvoltare (Assessment & Development Center).
Afla mai mult

2. Analiza postului
Analiza postului este esentiala pentru orice proces corect si eficient de recrutare si selectie, training sau chiar si pentru implementarea unor scheme echitabile de retribuire. Astfel, ea poate fi facuta punctual inaintea derularii acestor procese, dar este cu atat mai utila cu cat face parte dintr-o strategie coerenta de resurse umane si este actualizata in permanenta in functie de schimbarile din interiorul sau exteriorul organizatiei.
Afla mai mult

3. Chestionarul de analiza a postului (prima parte)
Util in multe procese de HR (planificare generala, elaborare fise de post, recrutare, selectie, evaluare, inclusiv prin centre de evaluare si dezvoltare, procese de management al performantei si de planificare a succesiunii), un chestionar de analiza a postului include de cele mai multe ori rubrici standard precum…
Afla mai mult

4. Planificarea resurselor umane
Un proces corect si eficient de planificare a resurselor umane economisteste bani si timp pentru organizatie asigurand in permanenta cea mai buna combinatie de angajati pentru realizarea obiectivelor strategice.
Afla mai mult

5. Interviul
Interviul este cea mai cunoscuta si cea mai utilizata metoda de evaluare utilizata pe scara larga in procesele de recrutare. Iata cateva din avantajele si dezavantajele interviului ca metoda de evaluare…
Afla mai mult

6. Chestionarul de analiza a postului (a doua parte)
Chestionarul de analiza a postului va include in continuare urmatoarele sectiuni…
Afla mai mult

7. Comunicare si leadership (curs online gratuit)
L-ai rugat pana acum de DOUA ori pe un angajat sa finalizeze proiectul la care lucreaza cat mai repede posibil si tot nu a terminat ce avea de facut. Ai delegat o sarcina catre un alt angajat, dar nu a facut ce trebuia. Ai trimis un mail in care cereai ajutor pentru un proiect si ai primit mai multe raspunsuri negative. Ce se intampla? Desi acestea pot fi consecintele mai multor influente diferite, poti sa elimini macar una dintre variabile asigurandu-te ca stilul tau de comunicare este unul pozitiv, clar, concis si la obiect.
Afla mai mult

8. Recrutarea interna si recrutarea externa
In orice proces de recrutare este important sa se aiba in vedere si posibilii candidati interni. Transparenta procesului va comunica in mod implicit interesul organizatiei pentru a-si creste si dezvolta angajatii. Implicit, mesajul transmis in afara (si in interior) va fi unul pozitiv, de companie care isi cultiva talentele si este interesata de valorile pe care le are si cu ajutorul carora poate ajunge la rezultatele dorite.
Afla mai mult

9. Tehnica intrebarilor

Interviul este una dintre cele mai bune oportunitati de utiliza o tehnica corecta si eficienta a intrebarilor. De fapt, de calitatea intrebarilor depinde intr-o masura covarsitoare calitatea interactiunii si a informatiilor obtinute in timpul discutiei.

Afla mai mult

10. Selectia si evaluarea
Procesul de selectie si evaluare incepe in momentul in care detinem deja un numar suficient de candidati relevanti pentru a putea realiza o selectie pertinenta. Acest proces de selectie si evaluare presupune la randul sau parcurgerea mai multor pasi…
Afla mai mult

Cateva articole din lista de mai sus pot fi accesate doar daca esti membru. Poti deveni membru completand formularul acesta.

Data articol: octombrie 1, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam