Hot Now

Cui cerem referințe despre activitatea noastră profesională

13 07 2015, Portal HR , 2 comentarii, 4.794 afisari

Atunci când ne pregătim pentru un interviu este firesc să ne punem problema și ce vom răspunde la întrebarea despre persoanele care pot oferi referințe privind experiența noastră anterioară. Este tentant (și simplu) să avem pregătită o listă cu cei 3 foști colegi cu care ne-am înțeles cel mai bine la locurile de muncă anterioare și să o oferim celor care ne pun întrebarea despre referințe. Este tentant dar nu neapărat cea mai bună soluție.

Articolul de pe Careealism pe care vi-l recomandăm azi atrage atenția asupra câtorva aspecte cheie când vine vorba de alegerea profesioniștilor care să ofere referințe despre noi, lucruri la care nu ne gândim în mod normal, implicații pe care nu le-am luat în calcul atunci când am trecut mereu aceleași 3 nume la persoanele care pot fi contactate pentru a oferi informații despre noi.

Ceea ce ne-a atras atenția în primul rând au fost acele „așa nu”, ceea ce trebuie evităm să facem (oricât de mult ar complica procesul). Așadar, nu:

– oferiți aceeași listă de referințe indiferent de jobul pentru care ați aplicat;

– includeți numele persoanelor care dau referințe și datele de contact în CV-ul pe care îl trimiteți;

– porniți de la premisa că cei care sunt dispuși să ofere referințe despre voi vor ști exact ce să spună.

Dacă ați bifat aceste trei aspecte, atunci când vă gândiți la cei care pot da referințe despre voi, aveți în vedere:

1. Tipul jobului pe care îl vizați și compania.

2. Persoana care poate vorbi cel mai bine despre competențele pe care le aveți pentru postul vacant.

3. O discuție telefonică cu aceste persoane pentru a vă asigura că înțeleg de ce aveți nevoie de referințele respective și ce anume este important din experiența voastră comună în jobul pentru care sunteți evaluat.

4. Să oferiți persoanelor care urmează să vorbească despre voi o copie a CV-ului pe care l-ați trimis evaluatorilor cu care urmează să discute, precum și una a descrierii postului pentru care aplicați.

Aflați mai multe informații despre cum puteți găsi cele mai bune persoane pentru referințe citind tot articolul 6 Steps To Asking For A Reference.

 

Comentarii (2)
  1. Z spune:

    Corect e „vor sti”, nu „vor știi (exact ce să spună)”!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, consideră majoritatea respondenților (56%) în cadrul unui sondaj realizat de PwC România, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă. Astfel, doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice în această perioadă și în viitorul apropiat, dar și […]

Detalii

Economia globală va avansa în 2021 cu aproximativ 5%, fiind cea mai rapidă rată de creștere înregistrată în secolul 21, urmând să revină la nivelul dinainte de pandemie până la finalul anului curent sau, cel târziu, până la începutul anului viitor, arată raportul PwC Global Economic Watch 2021. Deși economia globală în ansamblu își va […]

Detalii

Guvernul a decis completarea cadrului normativ ce vizează zilele libere plătite acordate părinţilor pentru supravegherea copiilor de până în 12 ani astfel încât să acorde dreptul la liberele plătite și din ianuarie 2021, până la finele anului școlar, în vară. Aceste libere se pot acorda doar în contextul în care școala se face online, iar […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter