Secțiune susținută de

Cum ajungi la candidații pasivi

Portal HR \ Evenimente \ Cum ajungi la candidații pasivi

Pentru a se dovedi cu adevărat eficientă, o strategie de recrutare trebuie să aibă în vedere nu doar candidații interni și/sau externi care își depun proactiv aplicația în momentul publicării unui anunț de recrutare, dar și candidații pasivi. Mai concret, prin „pasiv” înțelegem acei candidați care în mod normal nu au niciun motiv să își schimbe locul de muncă, nu își trimit CV-ul către alți angajatori și sunt adesea greu de convins să participe la un interviu chiar și de către vânătorii de capete.

Adesea, însă, candidații pasivi sunt cei care au cea mai bună combinație de abilități, experiențe, motivație și valori, un motiv suficient de bun pentru a ne pune problema ca recrutori cum putem intra în legătură cu ei și mai ales cum putem menține o relație cu ei pe termen lung pentru a-i putea „activa” în momentul în care apar pozițiile vacante potrivite.

Webinarul HCI pe care vi-l recomandăm pentru data de 17 septembrie ne-a atras atenția pentru că abordează acest subiect sensibil din perspectiva strategiilor concrete care trebuie avute în vedere pentru a-i atrage pe acești candidați pasivi și motiva pentru a se implica în procesele de recrutare.

Participând veți putea descoperi cât de important este brandul de angajator în acest proces, cum și unde trebuie căutate „talentele pasive” și, nu în ultimul rând, care este rolul comunităților online de talente pentru accesarea ușoară a unor profile de calitate.

Aflați mai multe detalii și înscrieți-vă la webinarul Connect with Passive Candidates de mâine, 17 septembrie 2013.

Data articol: septembrie 16, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam