Hot Now

Cum recapat increderea sefilor?

10 02 2011, Portal HR , Comenteaza, 5.041 afisari

Una din cititoarele noastre de pe Unica.ro ne-a intrebat:

Am facut o greseala destul de mare pentru care am fost atentionata si atat. Avand in vedere ca sefii au fost amabili si au trecut cu vedere, cum pot face sa ma revansez fata de ei? As vrea sa aiba din nou incredere in mine dar fara sa par lingusitoare.

Noi ii raspundem:

Atunci cand vine vorba de incredere la locul de munca, cea mai buna modalitate de (re)cladire a ei este performanta sustinuta. Tocmai pentru ca este atat de usor de zdruncinat printr-o singura greseala, calea cea mai la indemana prin care ea poate fi “echilibrata” este asemanatoare cu picatura chinezeasca.

Cu alte cuvinte, in situatia pe care o descrii, e putin probabil ca prin discurs vei putea reusi sa faci “basmaua din nou curata”. In schimb, ceea ce poti si trebuie sa iti propui sa faci este pe de o parte sa nu mai gresesti de acum inainte si pe de alta sa demonstrezi ca greseala pentru care ai fost atentionata nu a fost consecinta unei lacune (de motivatie, intelegere, interes etc), ci doar un accident.

Clarifica bine (cu tine si cu superiorii directi) care sunt obiectivele de performanta pe care trebuie sa le atingi. Defineste-le cat de concret posibil, asigura-te ca pot fi masurate si apuca-te de treaba. Pentru ca sa eviti alte posibile erori, cere feedback periodic despre ce ai facut si asigura-te ca il primesti cu mintea deschisa si cu disponibilitatea reala de a face ceva. Fii prezenta dar fara sa deranjezi. Asculta mai mult decat vorbesti si, oricat de banal ar putea parea, lasa rezultatele sa vorbeasca pentru tine.

In tot efortul acesta de recastigare a increderii nu uita ca mai este o persoana in fata careia trebuie sa te “revansezi”. Este vorba de tine. Nu lasa un esec punctual sa iti erodeze increderea in tine. Decide sa inveti ceva din intamplarea respectiva si sa faci ce trebuie facut.

Nu in ultimul rand, nu uita sa iti cultivi rabdarea. Increderea se pierde usor si se (re)castiga greu. In termeni de timp, asta inseamna cateva luni sau macar cateva momente critice in care implicarea si dedicarea ta se vor fi dovedit salvatoare.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Conferințele dedicate specialiștilor de resurse umane continuă, cu un nou eveniment din seria „HR Vibes”, ce va avea loc pe 28 septembrie 2021 la Cluj-Napoca. Se va desfășura atât în format fizic, la Grand Hotel Italia, cât și în format online, pe platforma Cisco Webex. După un an si jumătate în care atât companiile, cât […]

Detalii

România ar putea adăuga la PIB aproximativ 24 de miliarde de euro anual până în 2030 printr-o mai mare implicare a femeilor pe piața muncii, prin creșterea numărului de ore plătite și printr-o mai bună reprezentare a femeilor în domeniile cu productivitate mare România are cel mai mare procent de femei CEO din zona Europei […]

Detalii

8 din 10 lideri globali afirmă că sunt pregătiți să facă o achiziție în următorii trei ani Liderii executivi consideră că sunt necesari stimuli guvernamentali pentru atingerea țintelor net-zero Trei din patru lideri cred că presiunea exercitată de pandemie asupra finanțelor publice a accentuat necesitatea cooperării dintre state privind sistemul fiscal global Liderii celor mai […]

Detalii

Un studiu realizat în perioada 15 iulie- 15 august de GI Romania cu ajutorul Dora Market Research by Happy Recruiter ne aduce în față răspunsuri de la 1.548 de persoane. Prin acest studiu am încercat să aflăm care sunt efectele încă nevăzute ale pandemiei asupra pieței muncii? Ce îi motivează pe candidați să aleagă un […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter