Cum să schimbi joburile cu grație
Acesta este titlul unui thread de discuții pe LinkedIn la care vă invităm să participați. Subiectul este unul cât se poate de actual: viteza cu care generația Y schimbă jobului este sensibil accelerată, conform unei jurnaliste de la Wall Street Journal: „Angajații cu vârste între 21 și 38 de ani schimbă joburile de trei ori mai repede decât alte categorii de profesioniști” (date extrase din sondaje Gallup). Pentru companii, creșterea turnover-ului de personal atrage probleme complexe (bugete, performanță organizațională, cultură organizațională etc.)
Din punctul de vedere al celui care își caută un nou loc de muncă, soluția cea mai „grațioasă” implică mult bun-simț și tocmai de aceea nu pare mereu la îndemână. 🙂
Nu poate nimeni să te împiedice să îți cauți un job nou, dar asigură-te că în perioada în care faci asta ești în continuare 100% implicat în ceea ce faci la locul de muncă actual și că ai argumente clare pentru situația în care superiorul direct descoperă că mergi la interviuri. În plus, nu folosi niciodată mailul de la muncă pentru a-ți trimite CV-ul altor potențiali angajatori (am scris pe larg despre acest subiect aici: 3 motive pentru care NU trebuie să folosești e-mailul de la job pentru a-ți trimite CV-ul).
Voi ce părere aveți? Cum puteți evita situațiile jenante care apar atunci când angajatorul actual descoperă că vă căutați un alt job? Care este cea mai bună modalitate de a schimba joburile… cu grație? 🙂
Participați la discuția de pe LinkedIn: How to switch jobs, gracefully
Mai multe informații despre modul în care generația Y schimbă regulile jocului și în business găsiți și în aceste articole:
Generația Y față în față cu intervievatorul
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam