Hot Now

Cum sa tii legatura cu candidatii pasivi

31 05 2011, Portal HR , Comenteaza, 4.895 afisari

Oricat de eficiente ar fi eforturile de recrutare activa ale unei organizatii, mai devreme sau mai tarziu se va lovi de o realitate despre care specialistii vorbesc de multa vreme: sunt sanse foarte mari ca acei candidati de care ai nevoie sa nu fie activi, sa nu isi doreasca o schimbare la momentul in care tu ai nevoie de ei si, ca atare, sa nu „citeasca” anunturile tale de recrutare.

Care ar fi solutia la aceasta problema? Lou Adler incurajeaza organizatiile sa diferentieze clar intre mesajele pe care le transmit candidatilor activi si celor pasivi, in vreme ce articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam azi analizeaza cateva din metodele prin care se poate „mentine calda” o retea de talente pasive.

Iata si sugestiile care ne-au atras atentia:

1. Dezvoltare de continut pe teme de interes si impartasirea acestor informatii celor potential interesati (nu este vorba aici de anunturi efective de joburi, ci mai degraba de experiente de lucru in organizatie, de provocari si succese etc.)

2. Discutarea stirilor din industrie pentru a sustine un dialog de calitate si mai ales racordat la realitate, de care candidatii pasivi vor fi interesati in orice moment.

3. Oferirea de programe de training pentru atragerea specialistilor si stabilirea contactului cu talentele existente in piata.

4. Comunicarea selectiva a joburilor (nu o lista de joburi active catre toti cei din reteaua ta de talente, ci comunicarea individuala doar a joburilor de care este posibil sa fie interesati).

5. Sincronizarea retelei de contacte cu retelele sociale (LinkedIn, Twitter si Facebook) pentru a putea afla mai usor informatii despre interese si motivatie, schimbari de joburi sau disponibilitati.

Citeste tot articolul 5 ways to engage with Passive Candidates in your Talent Network si descopera ce-ti lipseste din strategia de recrutare actuala si cum iti poti usura accesul la o baza de candidati adesea inaccesibila: cea a candidatilor pasivi.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter