Hot Now

Cum sa tii legatura cu candidatii pasivi

31 05 2011, Portal HR , Comenteaza, 4.437 afisari

Oricat de eficiente ar fi eforturile de recrutare activa ale unei organizatii, mai devreme sau mai tarziu se va lovi de o realitate despre care specialistii vorbesc de multa vreme: sunt sanse foarte mari ca acei candidati de care ai nevoie sa nu fie activi, sa nu isi doreasca o schimbare la momentul in care tu ai nevoie de ei si, ca atare, sa nu „citeasca” anunturile tale de recrutare.

Care ar fi solutia la aceasta problema? Lou Adler incurajeaza organizatiile sa diferentieze clar intre mesajele pe care le transmit candidatilor activi si celor pasivi, in vreme ce articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam azi analizeaza cateva din metodele prin care se poate „mentine calda” o retea de talente pasive.

Iata si sugestiile care ne-au atras atentia:

1. Dezvoltare de continut pe teme de interes si impartasirea acestor informatii celor potential interesati (nu este vorba aici de anunturi efective de joburi, ci mai degraba de experiente de lucru in organizatie, de provocari si succese etc.)

2. Discutarea stirilor din industrie pentru a sustine un dialog de calitate si mai ales racordat la realitate, de care candidatii pasivi vor fi interesati in orice moment.

3. Oferirea de programe de training pentru atragerea specialistilor si stabilirea contactului cu talentele existente in piata.

4. Comunicarea selectiva a joburilor (nu o lista de joburi active catre toti cei din reteaua ta de talente, ci comunicarea individuala doar a joburilor de care este posibil sa fie interesati).

5. Sincronizarea retelei de contacte cu retelele sociale (LinkedIn, Twitter si Facebook) pentru a putea afla mai usor informatii despre interese si motivatie, schimbari de joburi sau disponibilitati.

Citeste tot articolul 5 ways to engage with Passive Candidates in your Talent Network si descopera ce-ti lipseste din strategia de recrutare actuala si cum iti poti usura accesul la o baza de candidati adesea inaccesibila: cea a candidatilor pasivi.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter