Hot Now

Cum sa tii legatura cu candidatii pasivi

31 05 2011, Portal HR , Comenteaza, 4.367 afisari

Oricat de eficiente ar fi eforturile de recrutare activa ale unei organizatii, mai devreme sau mai tarziu se va lovi de o realitate despre care specialistii vorbesc de multa vreme: sunt sanse foarte mari ca acei candidati de care ai nevoie sa nu fie activi, sa nu isi doreasca o schimbare la momentul in care tu ai nevoie de ei si, ca atare, sa nu „citeasca” anunturile tale de recrutare.

Care ar fi solutia la aceasta problema? Lou Adler incurajeaza organizatiile sa diferentieze clar intre mesajele pe care le transmit candidatilor activi si celor pasivi, in vreme ce articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam azi analizeaza cateva din metodele prin care se poate „mentine calda” o retea de talente pasive.

Iata si sugestiile care ne-au atras atentia:

1. Dezvoltare de continut pe teme de interes si impartasirea acestor informatii celor potential interesati (nu este vorba aici de anunturi efective de joburi, ci mai degraba de experiente de lucru in organizatie, de provocari si succese etc.)

2. Discutarea stirilor din industrie pentru a sustine un dialog de calitate si mai ales racordat la realitate, de care candidatii pasivi vor fi interesati in orice moment.

3. Oferirea de programe de training pentru atragerea specialistilor si stabilirea contactului cu talentele existente in piata.

4. Comunicarea selectiva a joburilor (nu o lista de joburi active catre toti cei din reteaua ta de talente, ci comunicarea individuala doar a joburilor de care este posibil sa fie interesati).

5. Sincronizarea retelei de contacte cu retelele sociale (LinkedIn, Twitter si Facebook) pentru a putea afla mai usor informatii despre interese si motivatie, schimbari de joburi sau disponibilitati.

Citeste tot articolul 5 ways to engage with Passive Candidates in your Talent Network si descopera ce-ti lipseste din strategia de recrutare actuala si cum iti poti usura accesul la o baza de candidati adesea inaccesibila: cea a candidatilor pasivi.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În România și în lume se trece printr-o perioadă fără precedent, primind o lecție pentru care nu avem prea mult exercițiu: solidaritatea. Este important ca acum să înțelegem și să reflectăm la lucrurile mici care pot face diferența și care pot aduce o îmbunătățire atât țării, cât și întregii planete.  Din 2015, Națiunile Unite ne […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY organizează vineri 3 aprilie, de la ora 11:30 până la 12:30, primul webinar online din seria “Bright Talks in Difficult Times” în cadrul căruia alături de invitați se va discuta despre cele mai bune practici de securizare a angajaților aplicate de către angajatori în situația actuală. Acest webinar face parte […]

Detalii

În pandemie, munca la domiciliu nu mai este un moft ci o opțiune viabilă pentru majoritatea companiilor. Pentru că știm că, oricât de mult ne-ar ajuta tehnologia să ne reinventăm modul de a munci, în realitate lucrurile sunt mult mai dificile decât par la prima vedere, vă recomandăm azi o lectură utilă de la Editura […]

Detalii

Pandemia actuală are un impact asupra economiei la nivel global, iar domeniul construcțiilor nu constituie o excepție. Potrivit unui studiu demarat de IBC Focus, lider de piață în monitorizarea șantierelor din România, pe un eșantion de peste 300 de companii active în domeniu, 31% dintre respondenți estimează că în perioada următoare va crește rata șomajului. […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter